100. bryg. Autumn on the roof,
Brygget 27/7 2021
Vi "kom til" at melde os til Øl i centrum i Frederikssund sammen med Kim og Tommy. Der skal nok noget øl til, så vi bryggede en Wit hvor vi forsøgte at få lidt mere korriander og appelsinskal, fordi vi lyttede til dommerne til Verdensmesterskabet på Fanø.
.
101. bryg. Juleøl 2021
Brygget 29/8 2021
En juleøl må man have. En mørk sag med godt med Lotus humle, lidt kanel og træ.
Kim og Tommy kiggede forbi og forstyrede os. :-)
102. Bryg. The Baltic pipeline - of beer II
Brygget 18/9 2021
Vi har meldt os som håndbryggere til FØLS 2022 sammen med Kim og Tommy. Så vi har brug for en god sort øl, som mange kan lide. Denne Baltiske Porter bliver vores bud på sort øl. :-)
Til FØLS blev den nummer 3 i afstemningen over 6%.
Vi sendte den til DM i håndbryg 2022, hvor den fik sølv i kategori 9.
103. Smash MOC.
Brygget 3/10 2021
For et par år siden fik vi humlestiklinger af Per fra Stenløse. En af dem overlevede og er blevet en flot humle i år. Vi har brygget en lille posebryg, som humlen kom i. Vi undervurderede vist vores havehumle en del. Urt smagsprøven antyder, det ender som en seriøs IPA.
104. Hell, Yeah!
Brygget 31/10 2021.
Vores første forsøg på at brygge Helles.
Man skal vist passe lidt på med sine øl navne. Det blev noget af en helvedes brygdag. Pumpen i Brewsteren havde opgivet ånden, så vi var nødt til at tænke kreativt. Vi delte den oprindelige opskrift i to. Den ene del blev brygget i Brewsteren uden recirkulation. Meget som en posebryg. Den anden del blev brygget som posebryg i gryden. Gæren var ikke helt klar, så vi kørte med No-chill. Den varme urt direkte i stålspande, og så i køleskabet til den er kold nok til gæren. Først bagefter kom vi til at tænke på, den ekstra tid som varm urt nok gør vores Helles til en pilsner. :-|
Det gik overraskende godt. Brewster udgaven blev for stærk for en Helles, men ellers ramte vi vist skiven.
105. Sour kit. Red Berlin/Funky Sour
Brygget 21/11 2021.
Vi kastede os ud i den vilde verden. Vi bryggede en grundurt med 50% hvede. Den ene del blev vores første forsøg på "utæmmet" weisse. Det gik ret godt. Den anden del blev vores første øl med med brett. Den del bliver spændende at smage om et års tid. Den smagte godt 30/11 2022. :-) Den må vi have med til fØLs 2023.
Red Berlin sendte vil til DM i håndbryg 2022, hvor den fik sølv i kategori 13.
Funky Sour blev nr. 2 under 6% til FØLS2023.
106. Hot Vinter.
Brygget 18/12 2021.
Eisbock har vi ikke prøvet. Så det må prøves. :-) Effektiviteten gik helt i skoven.. Så der bliver brug for et godt frostvejr om 5-6 uger, ellers ender det som en tynd kop øl.
Kezzeren måtte være fryser et par dage. Vi endte med en lille 12% udgave og en 9,1% udgave. Så må vi håbe, gæren er i stand til at karbonere flaskerne.
107. Maximillian batch 1 og 2.
Brygget 16/1 2022.
Årets første brygdag. :-)
BB#9 kræver Vienna øl. Det er for kedeligt kun at lave en version, så vi lavede split batch. Den ene del fik Imperial Harvest L17. Den anden del fik Fermentis 34/70. Begge gær vi godt kan lide. Det bliver spændende, hvilken version, der er bedst.
Ukarboneret var 34/70 versionen klart bedre end L17 versionen. Det bliver spændende, om vi kan finde 34/70 versionen blindsmagt til BB#9. ;-)
108. Maximillian batch 3.
Brygget 16/1 2022.
BB#9 kræver Vienna øl. Det er for kedeligt kun at lave to versioner, Så vil lavede også lige en posebryg. Den fik halvdelen af Imperial Harvest L17 starteren. Det blev første øl i vores Maltmaster 30L koniske ståltank. Køleskabet var optaget af batch 1 og 2, så var det jo godt, det var Januar. Garagen havde en temperatur, der passede fint til lager gær.
109. When it's going get tough.
Brygget 20/2 2022.
Vi prøver, om hverdagsøl kan klare sig godt til DM i håndbryg. :-) Vi bryggede en Best bitter, som vi regner med at sende til DM 2022.
110. Skotsk Ale.
Brygget 12/3 2022.
Jubilæumsbryg brygget til forsinket FØLS. Mon ikke de kan lide skotsk ale med lidt røg? :-)
Den første øl i vores 55L Brew Monk.
Den har været lidt på slankekur, så den er knap så Heavy. Tørverøg er tydelig.
111. Gul fugl
Brygget 12/3 2022.
Der dukkede en håndbrygkonkurrence op hos DØE Roskilde. Vi havde i forvejen et planlagt bryg, men man kan da altid lige tilføje et posebryg. :-)
Emnet er Amerikansk Pale Ale. Så vi har brygget en med Lotus og Citra. Så må vi håbe, den kan klare sig nogenlunde.
Morten har opfundet sin egen stilart. Den må han selv forklare øldrikkerne i Roskilde.
112. Lotus NEIPA
Brygget 3/4 2022.
Der er mange, der godt kan lide humle. Vi skal til FØLS. Så vi prøvede at brygge en NEIPA. Første humletilsætning ved 5 minutter. 400g humle brugt når vi er færdige med at dobbelt tørhumle. Vi har brugt Citra og Lotus.
Den vandt afstemningen under 6%.
113. Imperial Stout
Brygget 24/4 2022.
BeerBattle #10 i efteråret er Imperial Stout. Sådan nogle skal have lidt tid, så vi bryggede vores i foråret. Split batch med US-05 og Imperial B48 gær. Den "kedelige" US-05 får en gang vanilje og træ, der har trukket i mørk rom. Så må vi se, om de andre kan slå den. ;-) Vi "kom til" at putte 1,2 kg rødbede i tønden med B48. Vores "rødbede effektivitet" har udviklingspotientiale. Men noget af det kom i øllet.
114. RO´sch
Brygget 22/5 2022
En overgæret sommerøl baseret på en Kölsch. vi kan ikke se Kölner Dom, og Kölsch er lidt til den kedelige side. Til gengæld kan vi se Roskilde domkirke (hvis vi går en lille tur) og tilsætte lidt mere smags og aroma humle. Vi har brygget en RO´sch.
Brygget med tanke på tørstige Tour de Biére cykelryttere.
115. Det´ en Tysker.
Brygget 3/7 2022
Vi blev inspireret til at brygge en sommer pilsner af et bryggeri fra Malmø på Vibes. Deres var god. :-)
Vi bryggede en udgave med vægt på smag og aroma af Halletauer Blanc.
116. gOZe.
Brygget 17/7 2022
Der er Gose på programmet til verdensmesterskabt på Fanø.Sådan en har vi ikke vi ikke prøvet at brygge....før. Nu har vi prøvet. :-) Så må vi se, om vi tør sende den til verdensmesterskabet.
117 El Dorado.
Brygget 17/7 2022.
Vores NEIPA var populær til Føls. Vi skal på gågaden til øllets dag. Så vi har brygget et NEIPAligende bryg, som vi håber, der bliver drukket en del af på gågaden. Ellers er der lidt rigeligt. :-) Whirpool og to gange tørhumle gør det til en øl med kort holdbarhed. Vores første forsøg på gæring under tryk og iltfri håndtering hele vejen til fad.
118 Darkness of light og Magisk mørke.
Brygget 21/8 2022
Vi blev lidt inspireret af Keine Hexeri, så vi var nødt til at prøve en Imperial Stout med to tilsætninger af Muscovadosukker efter stormgæring. Vi startede desværre med en elendig effektivitet, så helt højt i % kommer den ikke. :-| Halvdelen fik vanilje og eg udtrukket i rom.
Magisk mørke fik sølv i kategori 9 Stærk øl til DM i håndbryg 2023.
119. Proof of concept.
Brygget 11/9 2022
DØE Frederikssund planlægger en beerbattle med blandt andet Brown Ale på Brown malt. Den med Brown malten er ny for os, så det må prøves. :-)
120. Old and grumphy. Kasseret inden flaskning.
Brygget 11/9 2022
MFA går ikke ind for langsomme brygdage. Han syntes, vi havde for lidt at lave med Brown Alen, og vi havde et par Gozdawa Altbier gær liggende. De blev udgangspunktet for et posebryg, der samtidig ryddede op i et par humlerester.
Brygget måtte desværre kasseres. der var en acetone i duft og smag. Maltmaster 30L var ikke tæt, og det må have fået ilt, da der blev flyttet rundt på den.
121. Garden Party
Brygget 9/10 2022,
Vi plukkede humlen fra vores Chinook og smed dem direkte i en APA. Den friske humle giver en helt anden smag. I år fik vi brugt den hjemmedyrkede humel godt. :-)
122 Chokolade Porter.
Brygget 30/10 2022
Vi købte nogle spændende chokolade nibs via et opslag på Facebook. Så må man jo lave en chokolade porter. Vi valgte et split batch. Den ene del får S-04 og bliver en Porter, den anden del får S-189 og bliver Baltisk Porter. Begge får 125g nibs udtrukket i billig vodka 3 dage før flaskning.
123 Steam.
Brygget 13/11 2022
Vi havde brug for at teste, om vores ændringer på Maltmaster Konisk gærtank havde virket, så den fremover er brugbar. Til det formål bryggede vi et posebryg. Hvis det går godt, får vi samtidig testet hvordan 34/70 opfører sig med "varm" gæring.
124 Mirror on the wall.
Brygget 20/11 2022
Morten smagte en god dubbel hos Maltbazaren. Vi klonede opskriften, så må vi se, om vores udgave også bliver god. For en sjælden gangs skyld er det ikke vores egen opskrift. :-)
125. Triple Sunday.
Brygget 27/11 2022
Hoppes garagebryg inviterede os til at brygge med på hans nye Brewtools anlæg. Et par mails frem og tilbage gav en forhåbentlig god opskrift på en Trippel. Den bliver en smule stærk.
Det kan godt blive en ret dyr brygdag. Sådan et Brewtools anlæg er godt nok lækkert. :-)
Til FØLS 2023 blev den nr. 2 over 6%.
126. ICE.
Brygget 17/12 2022
Til fØLs 2023 er vi en lille flok, der har aftalt vi alle brygger en Cold IPA, og lader publikum vælge den bedste.
Brygget kom til at leve helt op til sit navn, Vi startede brygdagen udenfor i -7 grader.
Øllet blev desværre drukket, inden jeg fik taget et billede. :-|
127. Red Berlin 2.
Brygget 17/12 2022 og 20/12 2022
Vi vil gerne have en hindbær weisse til fØLs2023, så vi bryggede vores DM sølvvinder med få ændringer, som forhåbentlig er forbedringer. :-)
Der var ikke helt styr på lagerbeholdningen, så det blev en hindbær,vindrue,jordbær,brombær sour.
128. Pils.
Brygget 28/12 2022
Vi trængte til en simpel hverdags øl. Valget faldt på en pilsner.
129. Strata.
Brygget 28/12 2022
Vi tænker en NEIPA vil være populær til fØLs, så vi bryggede et posebryg. Vi prøver en ny humle kombination denne gang Chinook, Citra og Strata.
En lille SG fejlmåling undervejs og løsningen på den giver alkohol nok.
Der var en del småting, der gik i kuk for os undervejs, så det bliver nok en god øl. :-)
Øllet blev desværre drukket, inden jeg fik taget et billede. :-|
Til FØLS 2023 blev den nr. 3 under 6%.
130. Saison
Brygget 15/1 2023
BeerBattle 11 er Saison. vi har tænkt os at lave en interessant øl. :-) Vi har brygget en Saison, som efter to ugers primærgæring kom en måned på 30L whisky fad, vi fik lov at låne af Brænderiet Gedelille. Efter fadet kom den på cornelius med en Imperial W15 brett som karboneringsgær.
Vi trak enkelte flasker ud før fad og før brett. Der bliver grundlag for en interessant smagning, når bretten engang har fået sin tid. :-)
131 Black Magic Woodoo
Brygget 12/2 2023
Vi havde brug for en stærk øl til at komme på et fad, som vi fik lov at låne af Brænderiet Gedelille. Så vi kastede os over en dobbeltmæsket sort sag med masser af Muscovado sukker. OG på 1106 inden der bliver tilsat 2 x 1,3 kg Muscovado under gærring. Den kommer til at give varmen. :-)
132. Helles Bock
Brygget 12/2 2023
Morten har det ikke godt med stille brygdage, så for han ikke skulle få stress, bryggede vi også lige en posebryg på den lange dobbeltmæsk dag. :-)
Valget faldt på en Helles Bock.
133. Edifying
Brygget 5/3 2023
Endnu en posebryg for at få en lang brygdag til at gå. Vi valgte en Oatmeal stout. Effektiviteten gik i skoven, så er det godt at have sparymalt på lager. Med lidt "hjælp" ramte den OG. :-)
134. Barley Wine-wood
Brygget 5/3 2023.
Vi "kom til" at købet et 30L træfad fra Ærø whisky, der har laget Whisky i 6 år. Så skal der jo brygges noget øl til fadet, og det skal være noget med alkohol. Valget faldt på en dobbeltmæsket Barleywine. Vi har ikke helt knækket dobbeltmæsk koden. Effektiviten blev ikke noget at prale med. Det bliver en tynd sag på 10%.
135. Cold IPA 2
Brygget 18/3 2023.
Vi fik lyst til at prøve at brygge en mere stiltro Cold IPA. Denne gang prøver vi at lave den klar så ingen tørhumle. Der er heller ingen bitterhumle, for at holde IBU omkring 50. Smags-, aroma- og whirlpoolhumle.
136. Dead end
Brygget 23/4 2023.
Kølsch er konkurrenceøl i Esrum Kloster. Vi har meldt os til i år, så vi skal da have en Kølsch. :-)
137. Det ser sort ud.
Brygget 23/4 2023.
Det duer ikke kun at have lys øl, selvom det er sommer. En porter må der til, når det bliver for meget med det lyse.
138 Bad Beach Blonde
Brygget 30/4 2023.
Sommerøl i Belgisk stil må der til.
139 Ginger Weisse
Brygget 30/4 2023.
Sommer er tid for let sur øl. Vi bryggede en Berliner Weisse. Det er ikke sæson for hindbær endnu, så inspireret af Schneeeule, prøver vi med ingefær. Så må vi leve med, en kettelsour ikke er en rigtig Berliner weisse ifølge Ulrike fra Schneeeule. Vi må oppe os en anden gang. :-)
140 Hops Matters.
Brygget 7/5 2023.
En humlet øl til sommeren. Langt det meste humle i en 30 minutters whirlpool. Amerikansk og australsk humle blandet.
141 Imperial Force.
Brygget 7/5 2023.
Morten smagte en Imperial Brown ale til en DØE Halsnæs smagning. Den var god, så det må prøves. :-) Vi starter med en posebryg.