100. bryg. Autumn on the roof,
Brygget 27/7 2021
Vi "kom til" at melde os til Øl i centrum i Frederikssund sammen med Kim og Tommy. Der skal nok noget øl til, så vi bryggede en Wit hvor vi forsøgte at få lidt mere korriander og appelsinskal, fordi vi lyttede til dommerne til Verdensmesterskabet på Fanø.
.
101. bryg. Juleøl 2021
Brygget 29/8 2021
En juleøl må man have. En mørk sag med godt med Lotus humle, lidt kanel og træ.
Kim og Tommy kiggede forbi og forstyrede os. :-)
102. Bryg. The Baltic pipeline - of beer II
Brygget 18/9 2021
Vi har meldt os som håndbryggere til FØLS 2022 sammen med Kim og Tommy. Så vi har brug for en god sort øl, som mange kan lide. Denne Baltiske Porter bliver vores bud på sort øl. :-)
Til FØLS blev den nummer 3 i afstemningen over 6%.
Vi sendte den til DM i håndbryg 2022, hvor den fik sølv i kategori 9.
103. Smash MOC.
Brygget 3/10 2021
For et par år siden fik vi humlestiklinger af Per fra Stenløse. En af dem overlevede og er blevet en flot humle i år. Vi har brygget en lille posebryg, som humlen kom i. Vi undervurderede vist vores havehumle en del. Urt smagsprøven antyder, det ender som en seriøs IPA.
104. Hell, Yeah!
Brygget 31/10 2021.
Vores første forsøg på at brygge Helles.
Man skal vist passe lidt på med sine øl navne. Det blev noget af en helvedes brygdag. Pumpen i Brewsteren havde opgivet ånden, så vi var nødt til at tænke kreativt. Vi delte den oprindelige opskrift i to. Den ene del blev brygget i Brewsteren uden recirkulation. Meget som en posebryg. Den anden del blev brygget som posebryg i gryden. Gæren var ikke helt klar, så vi kørte med No-chill. Den varme urt direkte i stålspande, og så i køleskabet til den er kold nok til gæren. Først bagefter kom vi til at tænke på, den ekstra tid som varm urt nok gør vores Helles til en pilsner. :-|
Det gik overraskende godt. Brewster udgaven blev for stærk for en Helles, men ellers ramte vi vist skiven.
105. Sour kit. Red Berlin/Funky Sour
Brygget 21/11 2021.
Vi kastede os ud i den vilde verden. Vi bryggede en grundurt med 50% hvede. Den ene del blev vores første forsøg på "utæmmet" weisse. Det gik ret godt. Den anden del blev vores første øl med med brett. Den del bliver spændende at smage om et års tid. Den smagte godt 30/11 2022. :-) Den må vi have med til fØLs 2023.
Red Berlin sendte vil til DM i håndbryg 2022, hvor den fik sølv i kategori 13.
Funky Sour blev nr. 2 under 6% til FØLS2023.
106. Hot Vinter.
Brygget 18/12 2021.
Eisbock har vi ikke prøvet. Så det må prøves. :-) Effektiviteten gik helt i skoven.. Så der bliver brug for et godt frostvejr om 5-6 uger, ellers ender det som en tynd kop øl.
Kezzeren måtte være fryser et par dage. Vi endte med en lille 12% udgave og en 9,1% udgave. Så må vi håbe, gæren er i stand til at karbonere flaskerne.
107. Maximillian batch 1 og 2.
Brygget 16/1 2022.
Årets første brygdag. :-)
BB#9 kræver Vienna øl. Det er for kedeligt kun at lave en version, så vi lavede split batch. Den ene del fik Imperial Harvest L17. Den anden del fik Fermentis 34/70. Begge gær vi godt kan lide. Det bliver spændende, hvilken version, der er bedst.
Ukarboneret var 34/70 versionen klart bedre end L17 versionen. Det bliver spændende, om vi kan finde 34/70 versionen blindsmagt til BB#9. ;-)
108. Maximillian batch 3.
Brygget 16/1 2022.
BB#9 kræver Vienna øl. Det er for kedeligt kun at lave to versioner, Så vil lavede også lige en posebryg. Den fik halvdelen af Imperial Harvest L17 starteren. Det blev første øl i vores Maltmaster 30L koniske ståltank. Køleskabet var optaget af batch 1 og 2, så var det jo godt, det var Januar. Garagen havde en temperatur, der passede fint til lager gær.
109. When it's going get tough.
Brygget 20/2 2022.
Vi prøver, om hverdagsøl kan klare sig godt til DM i håndbryg. :-) Vi bryggede en Best bitter, som vi regner med at sende til DM 2022.
110. Skotsk Ale.
Brygget 12/3 2022.
Jubilæumsbryg brygget til forsinket FØLS. Mon ikke de kan lide skotsk ale med lidt røg? :-)
Den første øl i vores 55L Brew Monk.
Den har været lidt på slankekur, så den er knap så Heavy. Tørverøg er tydelig.
111. Gul fugl
Brygget 12/3 2022.
Der dukkede en håndbrygkonkurrence op hos DØE Roskilde. Vi havde i forvejen et planlagt bryg, men man kan da altid lige tilføje et posebryg. :-)
Emnet er Amerikansk Pale Ale. Så vi har brygget en med Lotus og Citra. Så må vi håbe, den kan klare sig nogenlunde.
Morten har opfundet sin egen stilart. Den må han selv forklare øldrikkerne i Roskilde.
112. Lotus NEIPA
Brygget 3/4 2022.
Der er mange, der godt kan lide humle. Vi skal til FØLS. Så vi prøvede at brygge en NEIPA. Første humletilsætning ved 5 minutter. 400g humle brugt når vi er færdige med at dobbelt tørhumle. Vi har brugt Citra og Lotus.
Den vandt afstemningen under 6%.
113. Imperial Stout
Brygget 24/4 2022.
BeerBattle #10 i efteråret er Imperial Stout. Sådan nogle skal have lidt tid, så vi bryggede vores i foråret. Split batch med US-05 og Imperial B48 gær. Den "kedelige" US-05 får en gang vanilje og træ, der har trukket i mørk rom. Så må vi se, om de andre kan slå den. ;-) Vi "kom til" at putte 1,2 kg rødbede i tønden med B48. Vores "rødbede effektivitet" har udviklingspotientiale. Men noget af det kom i øllet.
114. RO´sch
Brygget 22/5 2022
En overgæret sommerøl baseret på en Kölsch. vi kan ikke se Kölner Dom, og Kölsch er lidt til den kedelige side. Til gengæld kan vi se Roskilde domkirke (hvis vi går en lille tur) og tilsætte lidt mere smags og aroma humle. Vi har brygget en RO´sch.
Brygget med tanke på tørstige Tour de Biére cykelryttere.
115. Det´ en Tysker.
Brygget 3/7 2022
Vi blev inspireret til at brygge en sommer pilsner af et bryggeri fra Malmø på Vibes. Deres var god. :-)
Vi bryggede en udgave med vægt på smag og aroma af Halletauer Blanc.
116. gOZe.
Brygget 17/7 2022
Der er Gose på programmet til verdensmesterskabt på Fanø.Sådan en har vi ikke vi ikke prøvet at brygge....før. Nu har vi prøvet. :-) Så må vi se, om vi tør sende den til verdensmesterskabet.
117 El Dorado.
Brygget 17/7 2022.
Vores NEIPA var populær til Føls. Vi skal på gågaden til øllets dag. Så vi har brygget et NEIPAligende bryg, som vi håber, der bliver drukket en del af på gågaden. Ellers er der lidt rigeligt. :-) Whirpool og to gange tørhumle gør det til en øl med kort holdbarhed. Vores første forsøg på gæring under tryk og iltfri håndtering hele vejen til fad.
118 Darkness of light og Magisk mørke.
Brygget 21/8 2022
Vi blev lidt inspireret af Keine Hexeri, så vi var nødt til at prøve en Imperial Stout med to tilsætninger af Muscovadosukker efter stormgæring. Vi startede desværre med en elendig effektivitet, så helt højt i % kommer den ikke. :-| Halvdelen fik vanilje og eg udtrukket i rom.
Magisk mørke fik sølv i kategori 9 Stærk øl til DM i håndbryg 2023.
119. Proof of concept.
Brygget 11/9 2022
DØE Frederikssund planlægger en beerbattle med blandt andet Brown Ale på Brown malt. Den med Brown malten er ny for os, så det må prøves. :-)
120. Old and grumphy. Kasseret inden flaskning.
Brygget 11/9 2022
MFA går ikke ind for langsomme brygdage. Han syntes, vi havde for lidt at lave med Brown Alen, og vi havde et par Gozdawa Altbier gær liggende. De blev udgangspunktet for et posebryg, der samtidig ryddede op i et par humlerester.
Brygget måtte desværre kasseres. der var en acetone i duft og smag. Maltmaster 30L var ikke tæt, og det må have fået ilt, da der blev flyttet rundt på den.
121. Garden Party
Brygget 9/10 2022,
Vi plukkede humlen fra vores Chinook og smed dem direkte i en APA. Den friske humle giver en helt anden smag. I år fik vi brugt den hjemmedyrkede humel godt. :-)
122 Chokolade Porter.
Brygget 30/10 2022
Vi købte nogle spændende chokolade nibs via et opslag på Facebook. Så må man jo lave en chokolade porter. Vi valgte et split batch. Den ene del får S-04 og bliver en Porter, den anden del får S-189 og bliver Baltisk Porter. Begge får 125g nibs udtrukket i billig vodka 3 dage før flaskning.
123 Steam.
Brygget 13/11 2022
Vi havde brug for at teste, om vores ændringer på Maltmaster Konisk gærtank havde virket, så den fremover er brugbar. Til det formål bryggede vi et posebryg. Hvis det går godt, får vi samtidig testet hvordan 34/70 opfører sig med "varm" gæring.
124 Mirror on the wall.
Brygget 20/11 2022
Morten smagte en god dubbel hos Maltbazaren. Vi klonede opskriften, så må vi se, om vores udgave også bliver god. For en sjælden gangs skyld er det ikke vores egen opskrift. :-)
125. Triple Sunday.
Brygget 27/11 2022
Hoppes garagebryg inviterede os til at brygge med på hans nye Brewtools anlæg. Et par mails frem og tilbage gav en forhåbentlig god opskrift på en Trippel. Den bliver en smule stærk.
Det kan godt blive en ret dyr brygdag. Sådan et Brewtools anlæg er godt nok lækkert. :-)
Til FØLS 2023 blev den nr. 2 over 6%.
126. ICE.
Brygget 17/12 2022
Til fØLs 2023 er vi en lille flok, der har aftalt vi alle brygger en Cold IPA, og lader publikum vælge den bedste.
Brygget kom til at leve helt op til sit navn, Vi startede brygdagen udenfor i -7 grader.
Øllet blev desværre drukket, inden jeg fik taget et billede. :-|
127. Red Berlin 2.
Brygget 17/12 2022 og 20/12 2022
Vi vil gerne have en hindbær weisse til fØLs2023, så vi bryggede vores DM sølvvinder med få ændringer, som forhåbentlig er forbedringer. :-)
Der var ikke helt styr på lagerbeholdningen, så det blev en hindbær,vindrue,jordbær,brombær sour.
128. Pils.
Brygget 28/12 2022
Vi trængte til en simpel hverdags øl. Valget faldt på en pilsner.
129. Strata.
Brygget 28/12 2022
Vi tænker en NEIPA vil være populær til fØLs, så vi bryggede et posebryg. Vi prøver en ny humle kombination denne gang Chinook, Citra og Strata.
En lille SG fejlmåling undervejs og løsningen på den giver alkohol nok.
Der var en del småting, der gik i kuk for os undervejs, så det bliver nok en god øl. :-)
Øllet blev desværre drukket, inden jeg fik taget et billede. :-|
Til FØLS 2023 blev den nr. 3 under 6%.
130. Saison
Brygget 15/1 2023
BeerBattle 11 er Saison. vi har tænkt os at lave en interessant øl. :-) Vi har brygget en Saison, som efter to ugers primærgæring kom en måned på 30L whisky fad, vi fik lov at låne af Brænderiet Gedelille. Efter fadet kom den på cornelius med en Imperial W15 brett som karboneringsgær.
Vi trak enkelte flasker ud før fad og før brett. Der bliver grundlag for en interessant smagning, når bretten engang har fået sin tid. :-)
131 Black Magic Woodoo
Brygget 12/2 2023
Vi havde brug for en stærk øl til at komme på et fad, som vi fik lov at låne af Brænderiet Gedelille. Så vi kastede os over en dobbeltmæsket sort sag med masser af Muscovado sukker. OG på 1106 inden der bliver tilsat 2 x 1,3 kg Muscovado under gærring. Den kommer til at give varmen. :-)
132. Helles Bock
Brygget 12/2 2023
Morten har det ikke godt med stille brygdage, så for han ikke skulle få stress, bryggede vi også lige en posebryg på den lange dobbeltmæsk dag. :-)
Valget faldt på en Helles Bock.
133. Edifying
Brygget 5/3 2023
Endnu en posebryg for at få en lang brygdag til at gå. Vi valgte en Oatmeal stout. Effektiviteten gik i skoven, så er det godt at have sparymalt på lager. Med lidt "hjælp" ramte den OG. :-)
134. Barley Wine-wood
Brygget 5/3 2023.
Vi "kom til" at købet et 30L træfad fra Ærø whisky, der har laget Whisky i 6 år. Så skal der jo brygges noget øl til fadet, og det skal være noget med alkohol. Valget faldt på en dobbeltmæsket Barleywine. Vi har ikke helt knækket dobbeltmæsk koden. Effektiviten blev ikke noget at prale med. Det bliver en tynd sag på 10%.
135. Cold IPA 2
Brygget 18/3 2023.
Vi fik lyst til at prøve at brygge en mere stiltro Cold IPA. Denne gang prøver vi at lave den klar så ingen tørhumle. Der er heller ingen bitterhumle, for at holde IBU omkring 50. Smags-, aroma- og whirlpoolhumle.
136. Dead end
Brygget 23/4 2023.
Kølsch er konkurrenceøl i Esrum Kloster. Vi har meldt os til i år, så vi skal da have en Kølsch. :-)
137. Det ser sort ud.
Brygget 23/4 2023.
Det duer ikke kun at have lys øl, selvom det er sommer. En porter må der til, når det bliver for meget med det lyse.
138 Bad Beach Blonde
Brygget 30/4 2023.
Sommerøl i Belgisk stil må der til.
139 Ginger Weisse
Brygget 30/4 2023.
Sommer er tid for let sur øl. Vi bryggede en Berliner Weisse. Det er ikke sæson for hindbær endnu, så inspireret af Schneeeule, prøver vi med ingefær. Så må vi leve med, en kettelsour ikke er en rigtig Berliner weisse ifølge Ulrike fra Schneeeule. Vi må oppe os en anden gang. :-)
140 Hops Matters.
Brygget 7/5 2023.
En humlet øl til sommeren. Langt det meste humle i en 30 minutters whirlpool. Amerikansk og australsk humle blandet.
Arets festivaløl 2023 på Esrum klosters ølfestival.
141 Imperial Force.
Brygget 7/5 2023.
Morten smagte en Imperial Brown ale til en DØE Halsnæs smagning. Den var god, så det må prøves. :-) Vi starter med en posebryg.
142. Baltisk Porter
Brygget 28/5 2023.
Det er tid til at brygge mørkt øl til de mørke tider. Vi valgte næsten at brygge vores DM sølv vinder Baltisk Porter igen. Vi kan ikke styre os :-), der kom lidt mere Muscovado sukker i for at se, hvad forskel det gør.
143. Monastery Priest’s holy drink
Brygget 4/6 2023.
Der skal noget i vores whiskyfad efter Barleywine. Vi har valgt en Trippel til at holde fadet vådt det næste stykke tid. :-) Vi har skruet ned for alkoholen. De %, vi har brygget tidligere for at holde fadet så sundt som muligt, er simpelthen for voldsomme.
144. Sommerfest
Brygget 4/6 2023.
Vi blev spurgt, om vi ville brygge en hvedeøl med hyldeblomst til den lokale DØE afdelings sommerfest. Så det kastede vi os over. Tidsplanen var en smule stram. Det blev en meget frisk øl, vi skænkede ud til sommerfesten. :-)
145. Golf of Mexico.
Brygget 25/6 2023.
Morten har været i USA og kunne godt lide deres pilsner. Så vi skulle prøve en pilsner med majs. På årest ølfestival fik vi en god øl med Sabro og Nelson Sauvin. Så alle forudsætning var til stede for en opskrift, der skulle prøves.
En lille del blev taget ud og tilsat kiwi. den blev desværre ikke grøn, men kiwien smager friskt. Der skal leges mere med kiwi, før vi har styr på den. :-)
146. Hops Matters/Sabro
Brygget 18/7 2023.
Vi ville have noget af vinderøllen fra Esrum kloster til Øl i centrum, så vi bryggede den igen. Vi legede med en del af urten, som blev en NEIPA tilsat fersken pure.
147. Imperial Force.
Brygget 20/7 2023.
I Liseleje fik vi besked på, at vi skulle have Imperial Force til øl i centrum. Det har vi gjort vores bedste for at opfylde. :-)
148. Wise Old Goat
Brygget 20/7 2023.
En dobbeltbock til når efteråret rusker udenfor.
Vi gik efter en mørk udgave.
149. Delicate Smoke
Brygget 20/8 2023.
Det var længe siden, vi havde brygget en røgøl. Basismalten er udelukkende bøgerøget.
150. Santas Mugshot
Brygget 20/8 2023.
Opgaven til BB #12 var Mørk juleøl over 7% der smager af jul. Hvordan hulen laver man sådan en? :-)
Vores udgangspunkt er en vaniljekrans, så må vi se, hvilken øl der kommer ud af det. Der var ingen til BeerBattle, der fandt julen i vores øl i blindsmagning. :-( Vanilje er ikke den rigtige plan til at signalere jul.
151. Dried Fruit
Brygget 10/9 2023.
Det er tid til udskiftning i træfadet. Vi bryggede en Quadrupel, som passer fadet resten af året.
152. Kölsch
Brygget 10/9 2023.
Morten skal have lidt øl med til oktoberfest. Jeg håber, de drikker Märtzen først, så de ikke bemærker det utraditionelle valg. :-)
153. DH Imperial frosty ice-Cold IPA
Brygget 24/9 2023.
Vi tænkte en Jule IPA vil være godt til Lillerød Juleøl festival, så vi bryggede noget der er tæt på en imperial cold IPA. Men den er hazy og det går ikke til cold IPA. I hvert fald en øl med godt med % og humle. :-)
154. Smile
Brygget 15/10 2023.
Planen var en undergæret øl med frisk Chinook fra haven. Men året var ikke med os. Humlen blev moden for tidligt. Selvom vi rykkede brygdagen en uge frem i forhold til sidste år, var humlen ikke længere brugbar. Så årets humlehøst gik tabt. Vi fandt noget Chinook i fryseren i stedet. En godt US humlet øl baseret på en Märzen.
155. Cherry Strong ale
Brygget 15/10 2023.
Morten har været i Belgien og "udspørge" bryggere. :-) Ifølge dem er den rigtige måde at brygge en frugtøl at lave en øl, pasteurisere og derefter tilsætte sirup. Det bliver spændende, om vi er i stand til at gennemføre den proces og få en drikkelig øl ud af det. :-) Den kommer på fad. Flasker føles ikke sikre til formålet.
Den skal have mindre sirup næste gang.
156: Den hæse hane
Brygget 19/11 2023.
Den næste øl i vores Ærø fad bliver en baltisk porter med lidt ekstra alkohol. Planen var lagt, men en god fadlaget baltisk porter på GSBF gav ro i sjælen. Det bliver godt. Den kom i fadet 3/12.
157: Berliner Weisse med brombær.
Brygget 19/11 2023.
Efterårets bærhøst skal bruges fornuftigt. Hos MorgenBryg er fornuftig brug i Berliner Weisse. :-) Denne gang bliver det en brombær Weisse.
Der var godt gang i gæren, da brombærene kom i.
158. Angry Viking (Porter delen)
Brygget 3/12 2023.
Vi ville lave Stoutwine med to fadlagerede øl. Men stoutdelen er simpelthen for god ren, så vi bryggede en Porter, som vi håber giver en god Porterwine blendet med den BarleyWine, der var den første øl i vores Ærø fad.
Den vandt fØLs over 6%.
159. Delicate Smoke V3.
Brygget 3/12 2023.
Bryg 149 blev god og er stort set drukket, så vi bryggede en ny omgang. Vi kunne ikke få 34/70 i brygbutikken, så lidt udvikling blev der. Den er brygget på S-189 i stedet.
160. Hindbær Sour.
Brygget 17/12 2023.
Susanne havde plukket hindbær til os igen. Den slags bruges i Berliner Weisse. :-) Det er ved at være en standard øl hos MortenBryg.
Syrningen tog rigelige af sukkeret, så der måtte lidt krumspring til. Den skal nok blive god.
161 White IPA.
Brygget 28/12 2023.
Til fØLs 2024 har håndbryggerne udfordret hinanden på White IPA. Sådan en er der vist ikke nogen af os, der har brygget før. Så det skal nok blive godt. :-)
Vi satser på at stille op med en frisk øl, så den bryggede vi en måned før fØLs. Vi går efter en frugtig øl. Så må vi håbe, det bliver godt.
Den vandt fØLs under 6%.
162 Ginger Weisse II (peber)
Brygget 13/1 2024.
BB#13 er en øl med ingefær og peber uden andre tilsætninger.
Hvad mon de siger til en Berliner weisse. :-)
Opskriften er baseret på Ginger weisse, som blev god. Det bliver spændende, hvordan den smager med peber.
163 Scottish Pipes.
Brygget 11/2 2024.
Det var længe siden vi sidst have brygget maltet øl, så vi bryggede en Wee Heavy. 1/3 af den tørporses. Det bliver spændende, om det er godt.
Første bryg på vores nye Brewzilla. Det varer lidt, før vi er fortrolige med den.
164 De tre Nordiske Nonner
Brygget 25/2 2024.
Maibritt mente, der var for lidt Trippel i vores liv. Det måtte vi jo så gøre noget ved.
Andet bryg i Brewzillaen. Denne gang gik det fint. Vi skal nok lære at blive venner med den. :-)
165 Vild leg
Brygget 25/2 2024.
Efter at have snuset forsigtigt til den vilde verden tog vi et skridt ind i den. Vi bryggede 28L urt efter Belgisk forbilde og fordelte den på tre forsøg. Den sikreste udgave kom oven i et næsten tomt 9L fad med Funky sour. Et andet 9l fad fik en ingefærstarter til gingerbeer. Her er vi i den tilfældige verden. Det sidste urt bliv hældt i en plastspand og sat ud i haven på Vinkelvej. Med den går vi all-in på tilfældighed. Nu skal vi så "bare" vente et års tid, og se hvad der sker.
166 Knight of Imperial Stout
Brygget 17/3 2024.
Det er tid til en ny øl i whiskyfadet. Vi bryggede en øl med en masse malt rester, der bør få en del smag.
167 Dock Worker
Brygget 17/3 2024.
Vi bryggede en let porter til sommer brug. Man kan jo ikke kun drikke lyst øl.
168 Golden Beach
Brygget 1/4 2024.
Vi har aldrig brygget Golden Ale, så det skulle prøves. Den har fået et ordentlig skud sen humle, hvor vi har blandet en Amerikansk og en moderne Europæisk humle. Forhåbentlig er det en god ide. :-)
169 Orange Blonde
Brygget 1/4 2024.
Årets tema til Esrum kloster er frugtøl indenfor bestemte stilarter. Vi brygger et par stykker og håber, de bliver gode. Første skud er en Blond med godt med appelsenskal og saft. 100g skal kom i ved 93 grader i 3 minutter. Saften af 5 kg appelsiner = 1,2 L kom i efter stormgæring.
170 Summer Cold IPA
Brygget 21/4 2024
Der skal humlet øl til sommerens arrangementer. Cold IPA plejer at være godt. Denne gang prøver vi en ny humlekombination.
Det gik helt galt med pumpen i Brewzilla, så der er alle tegn på, det bliver god øl. :-)
171 Black berry Triple
Brygget 21/4 2024
Endnu en frugtøl til Esrum konkurrencen. Vi prøver at tænke lidt ud af boksen. :-)
Her gik det også galt. Morten har ikke helt fået lært, hvor meget der kan være i den lille brewster. Den blev proppet, og vi endte med en effektivitet på 55%. Vi regner problemer under brygningen som sikre tegn på, øllet bliver godt. :-)
172. Hops in the pot
Brygget 12/5 2024
Vi legede lidt med Årets Festivaløl 2023 på Esrum Kloster, så vi har en ligende øl med i år. Vi har brugt andre humler, og vi er ikke heeelt sikre på, Vienna malten egentlig er Vienna. :-|
173 Calling Esrum
Brygget 12/5 2024.
NEIPA er godt, hvis det bliver drukket hurtigt. Vi skal til Esrum kloster, så der er nogen til at hjælpe os med at tømme fadet, så vi har brygget NEIPA.
174. RO’sch
Brygget 26/5 2024.
Når US og NZ humle bliver rigtig godt, hvad mon der så sker, hvis man blander EU og AU humle? Testen gik ud over en Kölsch.
175. Peloton-de-biere
Brygget 26/5 2024.
Der skal være frisk øl til trætte cykØLryttere, når de kommer forbi Frederikssund. Vi valgte en IPA med de humler, der var rigtig gode i Golden Beach. Vi forsøgte med mange små humle tilsætninger for at få en mere kompleks humlesmag.
176. Made of Magic
Brygget 22/6 2024
Næste bryg til fadet er en Amerikansk Barleywine.
Den er for levende i fadet. Den kommer til at være der længe, og så må vi se, hvad der kommer ud af det. :-|
177. Helles
Brygget 22/6 2024
Lagerøl der kan hygge sig i gærskabet, mens vi er på sommerferie. Så har vi noget let til sensommeren. Måske
er der noget tilbage til Øl i centrum på øllets dag. :-)
178. Den syndige nonne.
Brygget 28/7 2024.
Dobbeltbock med godt med US humle er nok en synd. Det er også en sjov leg. Den bliver delt i to. Den ene får s-189 og træspåner, den anden får Diamond lager gør. Så er vi klar til BB#14.
179. Delicate Smoke V4
Brygget 28/7 2024
Hvordan mon en "røgIPA" smager? :-)
Den fik resten af vores Magnum humle. Det blev måske en smule i overkanten. IBU/SG på 0,714 er mere i nærheden af IPA.
Der er tilsat en lille smule tørverøget malt, for at få lidt mere gang i røgsmagen.
Den bliver spændende at smage.
180 Edelflower Wheat
Brygget 4/8 2024
Vi skal passe på ikke at brygge for meget, så selvfølgelig brygger vi to weekender i træk. :-)
Morten havde plukket hyldeblomst og lavet saft af dem, sådan noget kræver en hvedeøl.
181. Klassisk Porter Kasseret
Brygget 25/8 2024
Når man har 3 øl, der skal flaskes for at blive klar til øllets dag, er man da nødt til at brygge en øl for at få tiden til at gå.
Vi valgte at gå efter en Porter så klassisk som muligt. Denne gang blev det med en vådgær.
Der var desværre tydelig pellicle, så den røg i kloaken. :-(
182. Friskhumlet ESB
Brygget 15/9 2024
Det blev tid til humlehøst og dermed friskhumlet øl. East Kent Goldinges fra Jyllinge (East Jyllinge Goldings? :-) ) passede bedst til en ESB.
183. Friskhumlet US Pale ale
Brygget 15/9 2024
Chinooken i Frederikssund var også klar til friskhumlet øl. Den passer bedst på en APA. Lidt mindre cara malt og en US gær.