100. bryg. Autumn on the roof,
Brygget 27/7 2021
Vi "kom til" at melde os til Øl i centrum i Frederikssund sammen med Kim og Tommy. Der skal nok noget øl til, så vi bryggede en Wit hvor vi forsøgte at få lidt mere korriander og appelsinskal, fordi vi lyttede til dommerne til Verdensmesterskabet på Fanø.
.
101. bryg. Juleøl 2021
Brygget 29/8 2021
En juleøl må man have. En mørk sag med godt med Lotus humle, lidt kanel og træ.
Kim og Tommy kiggede forbi og forstyrede os. :-)
102. Bryg. The Baltic pipeline - of beer II
Brygget 18/9 2021
Vi har meldt os som håndbryggere til FØLS 2022 sammen med Kim og Tommy. Så vi har brug for en god sort øl, som mange kan lide. Denne Baltiske Porter bliver vores bud på sort øl. :-)
Den blev nummer 3 i afstemningen over 6%.
103. Smash MOC.
Brygget 3/10 2021
For et par år siden fik vi humlestiklinger af Per fra Stenløse. En af dem overlevede og er blevet en flot humle i år. Vi har brygget en lille posebryg, som humlen kom i. Vi undervurderede vist vores havehumle en del. Urt smagsprøven antyder, det ender som en seriøs IPA.
104. Hell, Yeah!
Brygget 31/10 2021.
Vores første forsøg på at brygge Helles.
Man skal vist passe lidt på med sine øl navne. Det blev noget af en helvedes brygdag. Pumpen i Brewsteren havde opgivet ånden, så vi var nødt til at tænke kreativt. Vi delte den oprindelige opskrift i to. Den ene del blev brygget i Brewsteren uden recirkulation. Meget som en posebryg. Den anden del blev brygget som posebryg i gryden. Gæren var ikke helt klar, så vi kørte med No-chill. Den varme urt direkte i stålspande, og så i køleskabet til den er kold nok til gæren. Først bagefter kom vi til at tænke på, den ekstra tid som varm urt nok gør vores Helles til en pilsner. :-|
Det gik overraskende godt. Brewster udgaven blev for stærk for en Helles, men ellers ramte vi vist skiven.
105. Sour kit. Red Berlin/"Lambic"
Brygget 21/11 2021.
Vi kastede os ud i den vilde verden. Vi bryggede en grundurt med 50% hvede. Den ene del blev vores første forsøg på "utæmmet" weisse. Det gik ret godt. Den anden del blev vores første øl med med brett. Den del bliver spændende at smage om et års tid.
106. Hot Vinter.
Brygget 18/12 2021.
Eisbock har vi ikke prøvet. Så det må prøves. :-) Effektiviteten gik helt i skoven.. Så der bliver brug for et godt frostvejr om 5-6 uger, ellers ender det som en tynd kop øl.
Kezzeren måtte være fryser et par dage. Vi endte med en lille 12% udgave og en 9,1% udgave. Så må vi håbe, gæren er i stand til at karbonere flaskerne.
107. Maximillian batch 1 og 2.
Brygget 16/1 2022.
Årets første brygdag. :-)
BB#9 kræver Vienna øl. Det er for kedeligt kun at lave en version, så vi lavede split batch. Den ene del fik Imperial Harvest L17. Den anden del fik Fermentis 34/70. Begge gær vi godt kan lide. Det bliver spændende, hvilken version, der er bedst.
Ukarboneret var 34/70 versionen klart bedre end L17 versionen. Det bliver spændende, om vi kan finde 34/70 versionen blindsmagt til BB#9. ;-)
108. Maximillian batch 3.
Brygget 16/1 2022.
BB#9 kræver Vienna øl. Det er for kedeligt kun at lave to versioner, Så vil lavede også lige en posebryg. Den fik halvdelen af Imperial Harvest L17 starteren. Det blev første øl i vores Maltmaster 30L koniske ståltank. Køleskabet var optaget af batch 1 og 2, så var det jo godt, det var Januar. Garagen havde en temperatur, der passede fint til lager gær.
109. When it's going get tough.
Brygget 20/2 2022.
Vi prøver, om hverdagsøl kan klare sig godt til DM i håndbryg. :-) Vi bryggede en Best bitter, som vi regner med at sende til DM 2022.
110. Skotsk Ale.
Brygget 12/3 2022.
Jubilæumsbryg brygget til forsinket FØLS. Mon ikke de kan lide skotsk ale med lidt røg? :-)
Den første øl i vores 55L Brew Monk.
Den har været lidt på slankekur, så den er knap så Heavy. Tørverøg er tydelig.
111. Gul fugl
Brygget 12/3 2022.
Der dukkede en håndbrygkonkurrence op hos DØE Roskilde. Vi havde i forvejen et planlagt bryg, men man kan da altid lige tilføje et posebryg. :-)
Emnet er Amerikansk Pale Ale. Så vi har brygget en med Lotus og Citra. Så må vi håbe, den kan klare sig nogenlunde.
Morten har opfundet sin egen stilart. Den må han selv forklare øldrikkerne i Roskilde.
112. Lotus NEIPA
Brygget 3/4 2022.
Der er mange, der godt kan lide humle. Vi skal til FØLS. Så vi prøvede at brygge en NEIPA. Første humletilsætning ved 5 minutter. 400g humle brugt når vi er færdige med at dobbelt tørhumle. Vi har brugt Citra og Lotus.
Den vandt afstemningen under 6%.
113. Imperial Stout
Brygget 24/4 2022.
BeerBattle #10 i efteråret er Imperial Stout. Sådan nogle skal have lidt tid, så vi bryggede vores i foråret. Split batch med US-05 og Imperial B48 gær. Den "kedelige" US-05 får en gang vanilje og træ, der har trukket i mørk rom. Så må vi se, om de andre kan slå den. ;-) Vi "kom til" at pytte 1,2 kg rødbede i tønden med B48. Vores "rødbede effektivitet" har udviklingspotientiale. Men noget af det kom i øllet.
114. RO´sch
Brygget 22/5 2022
En overgæret sommerøl baseret på en Kölsch. vi kan ikke se Kölner Dom, og Kölsch er lidt til den kedelige side. Til gengæld kan vi se Roskilde domkirke (hvis vi går en lille tur) og tilsætte lidt mere smags og aroma humle. Vi har brygget en RO´sch