6. bryg: Rosch
Brygget 26/5 2017.
Let drikkelig sommer øl. Dog ret alkoholdig. Meget fyldig.
Full Grain American Kölsch
FG:1016
Den må kun hedde Kölsch, hvis man kan se domkirken i Köln. Köln’s svar på Oktober bryg fra München. Vi kunne næsten se domkirken i Roskilde, så navnet blev Rosch :-)
7. bryg: Steamy Joe
Brygget 26/5 2017.
Full Grain Californien Common.
FG: 1018
God sommer øl. Flot farve. Steam Beer er fra Californien og er et svar på en Tysk Pilsner-type. Det var ’steam’ fra havet, som kølede gæringen ned. Den må kun hedde steam beer i Californien (Anchor), så den hedder Californien Common.
8. bryg: Helt ude i skoven
Brygget 8/6 2017.
Fin øl. Meget blød og let drikkelig.
Brygget af Full Grain kittet ”Herrestrup Dobbelt Bock Hvede”.
FG 1016
Vi kedede os og ændrede i opskriften.
Kogetid blev ændret fra 120 minutter til 90 minutter.
Den fik et skud Columbus humle som smags humle.
Bryg data er helt i skoven i forhold til opskrift. Er det mon den rigtige malt, vi fik?
9. bryg: Rød løber
Brygget 18/6 2017.
Let drikkelig, fyldig, let sød øl. Super bitterhed afstemt med humlen.
Full Grain Ale
FG:1025
Masser af cara malt. Måske for meget?...nej slet ikke. Vi laver i august julebryg, hvor vi også går ’helt ind med cara-malt’
Øllen tager vi med til ’Fjordløbernes’ sommerfest i august – der er næppe nok !
Jytte vil lave et maleri, som vi vil indarbejde som etiket, når det er færdigt.
10. bryg: Cherry-oh-miss-Sophie
Brygget 18/6 2017.
Velsmagende lidt syrlig øl. God bitterhed og humle. Er ikke i tvivl om, at det er en pilsner. Men den smager ikke rigtigt af kirsebær.
Full Grain forsøg på Kirsebær øl.
FG: 1012
Brygget med en masse Søbogård kirsebær saft.
Endte med at blive ret dyr, da kirsebærsaften alene kostede 165 kr.
11. bryg: Salvator - Lige i skabet Brygget 1/7 2017
Undergæret øl med masser af malt. Dobblet Bock. Klaret i gæringstanken med flydende husblas.
FG: 1030
Dobbelt bock er en stærk version af den tyske undergærede Bock øl. Traditionen tro kaldes Dobbelt bock øl altid et navn, der slutter med – TOR. Dette skyldes Paulander munke fra Paula i Italien, som drog over Alperne og grundlagde deres Munkeorden i München i 1634. Munkene bryggede dobbelt bock øl, der skulle bringe dem igennem fasteperioden op til påske, hvor man jo ikke må indtage fast føde. Der er derfor tyskerne i dag betegner øl som flydende brød! Munkene kaldte da også for øllet for ”Salvator” – Frelseren, da dette jo er den eneste næring (og hvilken én!) de fik gennem fasteperioden! Fra 1780 begyndte Paulander munkene at sælge brygget og den dag i dag brygges denne øl af bryggeriet ”Paulander” i München.
12. Bryg: ’Feuer und Flammen’ Torden-Pilsner
Brygget 30/7 2017.
Vores første forsøg på en helt traditionel pilsner brygget i voldsomt torden vejr.
Fin pilsner.
Første øl brygget med RO vand på Pilsner og Vienna malt med Saaz humle. Tæt på klassisk pilsner opskrift.
13. Bryg: WisseWasse Wiezen
Brygget 30/7 2017.
Wiezen (hvede øl) med hjemmelavet hyldeblomst saft.
Meget let øl.
Vi plukkede hyldeblomster og fik 3 liter saft, som blev frosset ned. Da urten var færdig med at koge, kom vi de 3 liter frossen saft direkte i den kogende urt. Vi mærkede en klar duft af hyldeblomster i hele bryggeriet, så vi håber vi ramte rigtigt.
Brygget med RO vand.
14. Bryg: Rosch V2
Brygget 6/8 2017.
Vores første forsøg på at genbrygge en øl, vi tidligere har brygget (bryg nr. 6)
Vi synes, at bryg nr. 6 er dejlig fyldig, god kulsyre og forholdsvis klar. I version 2 forsøger vi at reducere alkoholmængden. Derfor har vi reduceret mængden af malt og så har vi mæsket ved højere temperaturer, således vi får mere sødme og flere sukkerarter, som er ikke-forgær-bare. Det har desuden påvirket bitterheden marginalt.
Af ukendte årsager er det gået galt med karboneringen. Den fremstår flad.
Mindre malt = mindre alkohol. Care Blond malt i stedet for Munich. Mere varme under mæsk for at få større sødme.
Vi har brugt ca. 50 pct. RO-vand
15. Bryg: Ekstrem Jul
Brygget 20/8 2017.
Vi har tilpasset en DM-opskrift til vores bryg udstyr.
Tanken var at have en nogenlunde sikker julebryg og gå amok med den anden. :-)
Let drikkelig Dark Belgian Strong Ale med fylde, ikke sød med en lidt skarp ”kant” i god balance. Humlen er ikke fremtrædende.
16. Bryg: Julesirup.
Brygget 20/8 2017.
En helt igennem hjemmestrikket mørk stout hvor rosiner, svesker, nellike og kanel har ligget i lage på 3 dl. mørk rom. Som navnet antyder var målet at brygge en jule dessert i flydende form.
Meget fyldig, afrundet, sød og ”mættende” stout/porter. Humlen er ikke fremtrædende.
17. Bryg: Rav Rus
Brygget 10/9 2017.
Rav Rus er vores ”konkurrence øl”. En flok begynder bryggere laver den samme opskrift, og mødes 3. februar 2018 for at smage hvad vi hver i sær har fået ud af opskriften.
Opskriften har et af de andre hold samlet op et sted.
18. Bryg: Dinner for one.
Brygget 24/9 2017.
Vores nytårsbryg.
En Belgian Blonde med masser af karbonering.
Vi ”kom til” har give den lidt Amerikansk humle. Så vi følger ikke helt Blonde-stilen.
19. Bryg: RedXIPA
Brygget 22/10 2017.
Som navnet siger en Rød IPA.
Vores første forsøg med IPA. Den fik en masse sen humle og noget tørhumle. Det giver humle smag uden at bitterheden kommer voldsomt højt op.
En velsmagende begynder IPA, der glider let ned.
Desværre ikke så rød som vi prøvede at gøre den.
20. Bryg: Vienna Vanilla
Brygget 22/10 2017.
En Wiener øl med vanilje.
Da en kollega smagte Feuer und Flammen, mente han, den kunne være god med lidt lakrids eller vanilje. Det gav ideen til dette bryg.
"Smager som en vaniljekrans."
21. Bryg Rødt Morgengry Raspberry Porter
Brygget 19/11 2017.
Baseret på en opskrift fra Craft Beer and Brewing Magazine med nogle ændringer.
Porter der efter primær gærring får hindbær pure og pektin enzym.
En frisk øl forholdsvis let øl. Ikke som man forventer en Porter.
22. Bryg Dinner for two
Brygget 26/11 2017.
Vi kunne rigtigt godt lide Dinner for one. Da vi er legebørn, blev anden udgave uden Vienna malt og med mere humle.
En let drikkelig øl med god humle. Vi kan dog bedre lide fylden i Dinner for One.
23. Bryg Rav ruskende galt/genialt
Brygget 17/12 2017.
Vores bud på en bedre udgave af Rav Rus.
Der er skruet ned for bitter humle og op for smags/aroma humle. Mere malt, Maris Otter er erstattet af Vienna, for at give mere fylde. Der er et lille skvæt Special B for at give lidt mere farve. Gæren er London Ale III høstet fra Raspberry Porter.
Den er overraskende tæt på Rav Rus.
24. Bryg Mr. Winterbottom
Brygget 28/12 2017.
Oatmeal stout med Northern Brewer og El Dorado humle.
En mild og venlig stout med lidt skarphed fra ristet byg i afslutningen.
25. Bryg Skyline Lager.
Brygget 29/12 2017.
Modrene lys lager med Northern Brewer og Cascade humle.
Flot klar lys øl. Næste forsøg skal have mere tør humle.
26. Bryg Gægge-øl.
Brygget 20/1 2018.
Dobbelt Bock.
Noget gik helt galt. Effektiviteten endte på 52%.
Vores første øl med temperaturstyring af gærringen.
Den er blevet rigtig god. Rund og fyldig.
27. Bryg Bitter British Brexit Beer.
Brygget 20/1 2018.
Vores første forsøg med posebryg.
28. Bryg Porteren fra Roskilde Fjord
Brygget 18/2 2018
Baltic Porter er en Porter lavet med lager gær.
29. Bryg Konflikt-bajer
Brygget 18/2 2018
Posebryg der har fået træ, der har trukket i whisky, efter primær gærring.
Navnet er påvirket af tidens ånd. :-)
30. Bryg MortenBryg’s Rosch
Brygget 11/3 2018
Vores første øl på Danbrygger 43.
Denne gang gør vi næsten alt for at holde Kølsch stilen. 5% er dog lidt for kedeligt. :-)
Kölsch-typen er forbeholdt øl brygget, hvor man kan se Kölner Dorm. Fra Frederikssund er der frit udsyn til Roskilde Domkirke, så denne Cologne Lagered Ale (Kölsch) har fået navnet Rosch.
31. Bryg Nessie
Brygget 18/3 2018
Stærk Skotsk Ale.
Vi har delt urten i to. Den ene del fik fik Wyeast 1728 Scottish Ale gær, den anden del fik CrossMyLoof Real Ale gær. Det er spændende, hvor forskellige øl det giver. 1728 slår Real Ale med flere længder til Skotsk Ale.
Vi kan afsløre at Loch Ness uhyret findes og tænker på øl gær.
32. Bryg Havtorne Ale
Brygget 25/3 2018
Meget frisk nærmest syrlig øl.
33. Bryg Emæh Mosaic/Amarillo.
Brygget 15/4 2018.
Vi taler dansk, så brygget er ikke en SMaSH (Single Malt Single Hops). Det er en EMaEH (Enkelt Malt Enkelt Humle) ae = æ.
Vi lavede en urt på Pale malt og delte den i to inden kogning. Den ene urt blev kogt og tørhumlet med Amarillo den anden med Mosaic.
Super sommer øl.
34. Bryg Rudolf’s Christmas Wine
Brygget 29/4 2018
En kraftig mørk julebryg, der skal flaske lagres et godt stykke tid. Den fik lakridsrod, ege chips og et skud mørk sukker.
meget fyldig med smag af træet. Den bliver klart mere afrundet og sammenhængende over tid.
35. Bryg IPA Hop Stand IPA.
Brygget 27/5 2018
350g humle i en enkel grund øl. Vores første forsøg med Hop stand.
Vi leger med gær. Den ene spand fik chico, den anden Crossmyloof California Common.
Meget fyldig humlesmag. Ikke så bitter.
Chico versionen er mere klar i smagen.
Den første øl, hvor vi leger med fad og tvangskarbonering.
Umiddelbart er sukker karboneringen bedre end tvangskarbonering.
36. Bryg Rebus Pilsner
Brygget 20/6 2018
Drille nissen må have kedet sig i sommer varmen. Alt drillede. Heldigvis endte vi med et rimeligt resultat.
Udgangspunktet var en Tjekkisk Pilsner. Men så havde vi alt det her dejlige Amerikanske humle......
En god let sommer øl.
37. Bryg Blonde Honey
Brygget 22/7 2018
Vi fik et rest produkt fra honningslyngning fra Glargaard og Kristensen i Jyllinge, som er "kogt honning". Det meste blev til "Hvad skal vi mjød gøre", resten skulle vi gøre noget sjovt med . Det blev til en Blonde med honning og US humle.
Den blev meget let løbende. Mon det er det nye bazooka filter til Danbryggeren eller fordi vi bruger Protafolc for første gang?
Dejlig blødt indtryk af honning. Ingen skarpe kanter og god balance mellem humle, honning og malt.
38. Bryg Steamy Hyld
Brygget 24/7 2018
En dejlig sommerøl brygget med Golden Promise og meget lidt humle. Vi har tilsat 1 liter hyldeblomstsirup under nedkøling. Yderligere 1 liter hyldeblomstsirup efter stormgæring og endelig 1 liter 5 dage før flaskning.
Den har en meget tydelig duft og smag af hyld.
39. It's Black Out There
Brygget 12/8 2018
En krydsning af en Porter og en IPA på fyldig humle.
Vi har hulmet for forsigtigt. Der er ikke så meget IPA over smagen.Så 210g humle til 38L er for lidt, når det er en fyldig mørk øl. Det er vist lovlig optimistisk at kalde den en IPA. En god fyldig mørk øl er det. :-)
40. Bryg Caos-I'm Okay
Brygget 2/9 2018
Dunkelweizen med sommer honning fra Glargaard og Kristensen i Jyllinge.
Mæsken gik totalt i kuk, men det ser ud til at blive øl.
Der kom ingen brændt smag i øllet. Honningen giver en god fylde. Farven er blevet rigtig god. 28 EBC er vist et sted, vi skal sigte efter en anden gang. :-)
41. Bryg Thistle
Brygget 30/9 2018
Skotsk ale med røg.
Mæsken gik igen totalt i kuk. Danbrygger brændte på 3 gange. Men det bliver øl. Der ser ud til at være en rigtig dårlig ide at røre grundigt til bunds på en Danbrygger. :-|
Den smager rigtigt godt.
42. Bryg Jule/PåskeBock
Brygget 28/10 2018
Bock med godt med malt tilsat kanel, rosiner og svesker i rom.
Tænkt som en jule øl, men den bør vist lagre til påske.....
Mon ikke vi kommer til at drikke nogle ved juletid?
Vi har dobbelt etiket til den her. Så kan man frit vælge årstid. :-)
Meget stor forskel på FG på de to spande. Den styrede kom på 1018. Den "tilfældige" på 1010.
Den er blevet lovlig sød af tilsætningerne.
43. Bryg Tripel
Brygget 1/12 2018
Et forsøgs bryg til Allans fødselsdags bryg.
Godt med malt, honning og Muscovado sukker tilsat et skvæt sød appelsin skal.
Vi gærede T-58 ved høj temperatur. Det gav som ventet masser af frugt smag fra gæren. Men vi er vist ikke så vilde med den smag.
44. Bryg Sort Harmoni/Black Baltic.
Brygget 30/12 2018
Porter der blev delt i to. Den ene fik kaffe, den anden fik kaffe og solbær i secondary.
Beer Battle #3 kræver en frugt øl. Kaffe er en frugt. ;-)
Kraftig duft af kaffe. Vi har vist fundet den rigtigt måde at tilsætte kaffe.
Solbær prøver vi dog næppe igen.
45. Bryg Brown eyed girl.
Brygget 20/1 2019
Brown Ale på skotsk gær med et godt skud US humle.
Vellykket Brown ale.
46. Bryg Syren Pils
Brygget 20/1 2019.
Et lille forsøgs posebryg.
Mon syrensaft smager godt i en Pilsner?
Den blev interessant. :-) Syrlig i smagen.
47. Bryg Mørk tjekke
Brygget 10/2 2019
Vores bud på en mørk tjekkisk pilsner med fylde.
Vi prøvede at lave "decortion light". Vi tog 3L urt ud i starten af sparge og kogte det ind til 1,25L, som vi tilsatte sidst i kogningen. Vi legede gær leg med Fermentis S-23 og Gozdawa 18 Czech Pilsner i hver sin tank.
Kim og Tommy holdt øje med, vi kun glemte lidt hist og her. :-)
Czech Pilsner blev bedst. Godt skum og god smag. S-23 blev mere syrlig i det og med dårligere skum.
48. Bryg Allans Brown Ale.
Brygget 10/3 2019
Vi bryggede et fødselsdags bryg til Allan sammen med Allan. Med udgangspunkt i Brown Eyed Girl fik det mere af de mørke malte.
49. Bryg Tripel Forår.
Brygget 10/3 2019
Nu skal man jo ikke kede sig på en brygdag, så vi bryggede også lige en posebryg.
En tripel med Muscavado, honning og appelsinskal. Den fik også lige et skud spray malt, så vi får "lidt" alkohol.
50. Bryg Indian Summer
Brygget 6/4 2019
Det var tid for en sommer øl. Det blev en Pilsner på tjekkisk gær med 300g US humle.
51. Bryg 100 år.
Brygget 17/4 2019
MFA gik solo og bryggede en Brown Ale til sin fødslesdags fest.
Genbrug af opskriften fra bryg 45.
52. Bryg Uniorn.
Brygget 22/4 2019
Irish Red Ale
Alt gik lige efter bogen. Det er helt bekymrende, hvad mon vi har glemt? :-)
53. Bryg Turn off the sun
Brygget 22/4 2019
Stout posebryg.
Vi havde ikke noget, der skulle flaskes, så vi var bange for at kede os, mens vi bryggede Unicorn. Det løses ved at ligge en posebryg på samme dag. :-)
6,5 kg malt er for meget til posebryg. Vi kæmpede for meget med posen efter mæsk.
Ved flaskning fik den 45g Engelsk lakrids opløst i 35 cl rom.
Den blev rigtig god. Den er grundlag for flere følgende opskrifter.
54. Bryg Blonde
Brygget 28/4 2019
Lys øl med smag til sommeren. :-)
55. Bryg The unicorn
Brygget 19/5 2019
Til Håndbryg dag i DØE Roskilde mente Birgitte Funch, vores Skotsk ale skulle op på 5% røg malt. Så det prøver vi. :-) Vi ændrede humleprofilen til noget, vi havde på lager.
Mads holdt øje med os.
Pumpen satte ud. Heldigvis ventede den, til vi kørte "rense program" med at sprænge silikone slangen mellem udtag og pumpe. :-|. Vi hånd cirkulerede de sidste 35 minutter.
56. Bryg Sweet-Sour Mary
Brygget 13/6 og 16/6 2019
Sur øl har vi ikke prøvet. Det skulle prøves. :-) Brett smager ikke godt. Lakto gør. Berliner Weisse virkede som det oplagte valg. Så tynd øl har vi vist aldrig brygget før. Vi mæskede og tilsatte Wyeast 5335 om torsdagen og kogte med humle som søndagen.
Den blev helt god.
Næste gang glemmer vi nok stilart og giver den noget mere fylde/alkohol.
57. Bryg Parti-gyle. Tripel og Det tynde øl
Brygget 7/7 2019
Vi gik efter at brygge en Gerstwijn og så trække en Pale Ale på mæsken bagefter. Det gik helt galt med Gerstwijn. Vi endte 24 SG under målet. :-( Så vi må håbe, det bliver en god Tripel. Pale Ale gik fint.
Vi leger med Candy Syrup for første gang.
Candy Syrup kommer vi vist ikke til at bruge meget.
Tripel bliver bedre uden sirup. Den her er blevet ok.
Pale Alen blev god. En let øl med god smag. Sådan en brygger vi nok igen en anden gang.
58. Bryg Jule Porter til Beer Battle #4
Brygget 3/8 2019.
Vi kunne ret god lide bryg 53, så det blev grundlag for en porter til næste Beer Battle. Vi glemte at hælde appelsinskal i kogningen, så det bliver spændende, hvordan det smager udtrukket i brun rom. :-)
Det ser ud til, vi får mest ud af malten, hvis vi ikke overstiger 10kg for meget.
Det var en vinder. ;-)
59. Bryg Delicate Smoke
Brygget 15/9 2019.
Vi vil ikke være alt for kedelige til Sjællands mesterskaberne 2019, så vi har brygget en røgøl efter forbillede fra Märzen og Bamberg
Vi har muligvis været for forsigtige med den bøge røgede malt. På beerbattle i DØE i Frederikssund fik vi god kritik fra medlemmerne og vi opnåede 39 ud af 50 mulige point ved SM. En øl uden tekniske fejl. Spørgsmålet er så, om man er til røg ?
60. Bryg Bitter Boris Brexit.
Brygget 15/9 2019.
Morten kan ikke klare at sidde stille og vente på en brygdag. Så der måtte udvikles en ½ times opskrift ud fra lager råvarer. :-)
61. Bryg IT´s A SIN.
Brygget 29/9 2019.
Spændstig stout vi bryggede til SM 2019. Grundøllen er Stout hvor vi har tilsat verdens stærkeste chili, Carolina Reaper og desuden et skvat Scotch Bonnet Chocolate og Nagi Marish.
Forholdet mellem vodka med chili og øl er 1: 440.000. Det er ikke meget, man mærker en tydelig varme i gane og svælg. Publikum tog rigtigt pænt mod vores øl og vi fik masser af positiv omtale.
62. Bryg Happy Hour.
Brygget 20/10 2019.
Vi skulle prøve dobbelt mæsk. Princippet er, at vi følger brygprocessen til vi har en urt. Så starter vi forfra igen og mæsker endnu en urt, hvor mæskevandet er den første urt. Derved brygger vi en øl oven i en øl. Deraf navnet Happy Hour – dobbelt op…Sukkerindholdet op-mæskede vi yderligere med lidt spray-malt. Men vi endte med en OG på 1092. Vi startede med ølgær BE-256, som er en belgisk stærk lys gær. Efter ca. 3 uger gav vi den Bordeaux-vin-gær, for at gære den helt ned. Inspireret af Gulden Draak.
63. Bryg Red Down.
Brygget 12/11 2019
Tænkt som en rød bryllups øl med et sødt rødt udtryk. Vi har givet den lidt farve fra Hyldebær. I sollys blev den rent faktisk rød. :-). Det bliver spændende at se, om den falder i gæsternes smag den 20. juni 2020
64. Bryg SupPorter
Brygget 8/12 2019
Porter med en sjat røg.
Efter inspiration fra Per Jørgensens porter efter engelsk opskrift har vi lavet denne version med 20 pct. bøgerøget malt. Michael Skovgård fra Radio MIXFM bestemte navnet Sup(porter) i anledning af, at Danmark har kvalificeret sig til EM og spiller hjemmekampe. En god øl til support af landsholdet og samtidig lidt vildskab med erobrende vikinger på etiketten.
65. Bryg Rasputin.
Brygget 27/12-2019
Dobbelt Bock baseret på Revival of the Bock fra Beercalc. Udfordringen til BeerBattle #5. Vi har tolket forholdsvist løst. :-)
Danbryggeren brændte på.
Den skal virkelig smage godt, hvis vi nogenside skal kaste os ud i så lang en mæsk igen.
Michael holdt øje med os. Han fik vist et ret kaotisk indtryk af brygning. :-)
66. Bryg Barley Love.
Brygget 19/1 2020
BarleyWine med et ordentligt skud spraymalt.
67. Bryg Frisk Forår 2020.
Brygget 19/1 2020
Vi kunne ret godt lide bryg 49, så tanken var at brygge det igen. Som sædvanligt kunne vi ikke lade være at ændre lidt. :-)
68. Bryg Altbier.
Brygget 2/2 2020
Sidst vi købte Gozdawa gær faldt vi over en Altbier gær. det lød sjovt, så det skulle prøves. Den eneste altbier, vi kan huske at have smagt, var meget sød. Stilarten siger ikke sød. Vi håber, vores bud er i nærheden af en altbier. :-)
Sød og rød
Brygget 20/3 MFA solo.
Morten skal til bryllup. Han har valgt at medbringe noget hjemmelavet. :-)
69. Bryg Hvedeøl
Brygget 7/4 2020
Sommer kræver hvedeøl. Vi prøver at sætte gærskabet til 23 grader. og regner med det giver ca. 26 grader i øllet.
70. Bryg Milkshake Chokolade Stout
Brygget 7/4 2020
Kraftigt inspireret af Nerdbrewing Override Imperial Chocolate Milkshake Stout. Vi kan ikke lade være med at lave vores egen version. :-) Vi er betydeligt mere forsigtige med alc %.
71. Bryg Oatmeal Porter
Brygget 25/4 2020
Vi forsøger igen med en blød cremet porter. Denne gang har den fået 1 kg. havremalt og et skvæt lactose.
72. Bryg Porse/posebryg
Brygget 25/4 2020
En Snapseblander fra Snapselauget Aros tilbød at plukke porse rakler med til os, da han skulle ud i det grønne. Det siger man ikke nej til. :-) Da vi ikke aner, hvor meget porse, der skal bruges, bliver første forsøg en posebryg. Vi har brugt 1g/L som aroma humle. Urten smager som om, det ikke er helt tosset. Nu er det "bare" at vente 5 uger. :-|
Vi er ikke så vilde med resultatet. Doseringen er vist rigtigt nok, men kryderiet passer ikke rigtigt ind. Måske er porse bedre i en mere funky øltype?
73.Bryg NEIPA.
Brygget 16/5 2020
Selvom det vist er ret umuligt, giver vi det et skud. :-)
New England IPA på tyske humler. Den skulle vist have haft et par hundrede gram humle mere.
74. Bryg Czech pilsner.
Brygget 14/6 2020
Vi prøvede en decortion metode fra Craft Beer & brewing. Man laver decortionen først og mæsker så normalt derefter. Umiddelbart ligner det en god plan.
75. Bryg Konfirmations/julebryg.
Brygget 23/7 2020
En fredelig lidt sødelig øl udviklet til Mettes konfirmation. Den bør de fleste kunne lide. Den anden halvdel fik 1 kanelstang og 3 nelliker udtrukket i rom i 36 timer og blev til juleøl i Frederikssund.
76. Bryg BeerBattle Grimbergen klon.
Brygget 16/8 2020
Opgaven til BeerBattle#6 er at komme så tæt på en Grimbergen som muligt. Vi lavede vores bud som posebryg.
Det slap vi ikke ret godt fra. Den skal vi ikke brygge igen.
77 Bryg Belgisk Dubbel-Bruin.
Brygget 16/8 2020.
Da vi læste på indholdsfortegnelsen på Grimbergen Bruin, var vi knap så imponerede. Så ud over at prøve at ramme smagen af en Grimbergen, har vi også brygget, hvad vi anser for et bedre bud på en god bruin.
Det slap vi ikke ret godt fra. Den skal vi ikke brygge igen.
78. Bryg Is´s anoter sin
Brygget 30/8 2020.
Dette bryg er en videreudvikling af 61 It´s a sin. Vi har lyttet til øldommerne ved sjællands mesterskaberne i håndbryg og leget lidt der ud over.
Planen er at et 19L fad af dette bryg skal udskænkes på Føls 2021.
Føls 2021 blev desværre aflyst. :-(
79. Bryg Märtzen
Brygget 13/9 2020.
Bliver forhåbentlig en god fyldig undergærret med karamel. Ikke kraftig og fyldig nok til at blive en Bock, men godt i den retning.
80. Bryg Water under troubled bridge
Brygget 3/10 2020
Vores bud på en øl under 6% til Føls 2021.
Føls 2021 blev desværre aflyst. :-( Den blev god, så det er ærgerligt, det ikke blev den, vi kom til at skænke ud til mange.
Henriette holdt øje med, vi ikke lavde flere fejl, end vi plejer.
81. Bryg Nytårs knald.
Brygget 1/11 2020.
Hvede øl gæret på champagne gær. Det bliver spændende.
Den store spand fik hindbær i secondary.
Vi har brygget sommerøl til mørk vinter. Smart.
82. Bryg Hindbær Weisse
Brygget 29/10 og 1/11.
Berliner Weisse med en anden Lacto end sidst. Den fik 1 kg hindbær før den blev kølet ned og 4 kg hindbær i secondary. Fin lyserød øl. :-)
83. Bryg Lille Hindbær Porter.
Brygget 1/11.
Maibritt taler stadig om bryg 21. Og vi havde jo kun gang i Champagne Ale i Danbryggeren og en Weisse i 30L gryden. Så der var fint plads til 13L gryden på komfuret. ;-)
84. Bryg Märtzen II.
Brygget 8/11 2020.
Frederikssund havde lavvande i Märtzen beholdningen. Den slags går slet ikke :-), så vi bryggede den igen med et lidt anden humleprofil, da vi ikke havde mere på lager af alle de oprindelige humler. Vi lavede spilt batch med to forskellige lager gær. Vores normale Gozdawa Czech pilsner og WLP920.
85. Bryg Stout
Brygget 6/12 2020.
Første bryg på Brewster Beacon 70.
Det gik helt galt med vandberegningen. Vi endte ca. 9L for højt. Så vores Stout blev ikke Imperial. :-| Ellers gik det faktisk fint med den nye brygger.
Morten mente, det måtte være en Hundested motor i køleskabet. Forklaring i videoen med lyde skruet godt op. :-) (Den skal desværre downloades først.)
Den store spand fik et par dl vodka, der havde trukket på appelsinskal, stjerneanis og sorte peberkorn.
86. Bryg BB#8 UK BarleyWine
Brygget 28/12 2020.
BB#8 i November 2021 er BarleyWine. Sådan nogle skal have noget lagring, Nu er den første brygget. :-)
Den gik bedre med Brewsteren. Man skal åbenbart glemme de 10,5L under bundristen i Beersmith. Vi skal ikke meget over 13,7 kg malt i den, ser det ud til. Den var godt fyldt.
87. Bryg Wit
Brygget 31/1 2021.
Øl til foråret. Vi fik lov at lege med frisk appelsinskal og koriander.
Den første øl, der kom i vores nye kegmenter.
Den blev god, den skal brygges igen engang.
88. Bryg. BB#8 US BarleyWine.
Brygget 31/1 2021.
Vi skulle lige prøve BarleyWine i US udgaven i gryden. Effektiviteten gik i skoven, vi må håbe øllet bliver godt. Det bliver en eksklusiv øl. Der er kun 15L af den.
89. Bryg Dancing Lager.
Brygget 28/2 2021.
BB#7 siger Moderne Lys lager. Vores første bryg til den BeerBattle hælder mod en Tjekkisk pilsner.
Planen var at brygge 27L...... men så kunne vi jo lige lave 10L urt mere, så vi kan prøve, hvordan en Larvin Champagne gær smager.................. og så så vi, Voss kveik fåes som tørgær. Så kunne vi jo lige lave 10L urt mere, så vi kan smage en kviek version.
Det er svært at begrænse øl produktionen i MortenBryg.
:-) De første tre øl er produceret til BB#7.
90. Bryg Giocoliere de Birra
Brygget 14/3 2021.
BB#7 siger Moderne Lys lager. Anden urt til BB#7.
Vi slog ny rekord i "alt går galt" brygdag. Masken forvendlede sig til en brøddej. Alt stoppede til. Stuck mash. Til sidst måtte vi opgive og fik en ca. havlt så stor posebryg, i forhold til planen. Vi har eftertrykkeligt lært ikke at lave en Tipo Pils mask i Brewsteren. :-(
Vi endte med 21L lidt for kraftig og humlet urt, der bliver gærret efter planen. Der ud over fik vi 8,5L OG 1041 urt, som vi smed på Voss Kveik gærkagen fra Dancing lager. Der var vild gærring efter 2 timer. Så fik vi da også en positiv rekord :-) Kveiken havde spist op efter en dags tid. Den blev flasket efter en uge med en FG på 1010.
91. Bryg Barnedåbs Blonde.
Brygget 21/3 2021.
MFA skal til barnedåb og medbringer en hjemmelavet gave. En blonde ud fra bryg 80.
Intet gik galt. En helt ny oplevelse.
92. Bryg Giocoliere de Birra forsøg to.
Brygget 5/4 2021.
Vi gav den Italienske pilsner, der gik helt galt i bryg 90, et nyt forsøg. Denne gang som posebryg. Det gik fint. Så nu må vi se, om vi en dag tør prøve den mæsk i bryggeren igen. :-| Det varer nok lidt, inden vi brygger pilsner igen. Nu har vi seks forskellige "pilsnere" at tage med til BB#7. Så vi mangler ikke lige pilsner. :-)
93. Bryg Sørens fødselsdagsbryg.
Brygget 18/4 2021.
Vi havde Søren på besøg, så han kunne brygge sig en fødselsdags øl med lidt hjælp fra MortenBryg. :-)
Effektiviteten gik desværre i skoven denne gang, så han må klare sig med en tynd øl omkring 6%. :-(
94. Bryg Saison
Brygget 25/4 2021.
Andet bryg i en vild måned med bryg hver uge. :-)
Vi lavede spilt batch med en "Fransk" tørgær og en "Belgisk" vådgær. Gærene får lov selv at styre temperaturen op til 30 grader.
Den Belgiske udgave smagte bedst.
95. Bryg Studenterøl
Brygget 1/5 2021
Casper bliver student lige om lidt, så vi har brygget en øl til studenterkørslen. Vi er gået efter en engelsk variant. Den burde være forsigtig nok til studenter, der mest drikker industipilsner, og samtidig interessant nok til vi har lyst til at brygge den. :-)
96. Bryg Märtzen III
Brygget 9/5 2021.
Sidste bryg i vores vanvids måned. :-)
Endnu en version af Märtzen.
97. Bryg Lichtenhainer
Brygget 24/5 2021.
Vi så en opskrift på en let syrlig hvedeøl med røg. Det lød sjovt, det måtte vi prøve. Vi kunne ikke købe ind til den opskrift, der hvor vi i forvejen skulle handle. Så må man jo prøve at lave noget i samme retning med det, man kan købe. :-)
God på en varm sommerdag. Det smager bedre end det lyder. :-) Hvis vi brygger den stil igen, skal den have mere røg.
98. Brown eyed Girl 2
Brygget 6/6 2021
Engelsk Brown Ale med lidt special malt rester.
Gærstarteren var på camping, så vi prøvede no chill. Gæren var alligevel ikke klar.
99. The Baltic pipeline - of beer.
Brygget 27/6 2021
En undergærret øl til at tilbringe sommerferien i gærskabet. Vi kunne ikke styre vores legebarn. Den ene gærspand fik US-05, så må vi se, hvordan den har det med at blive behandlet som lun lagergær.
Mørk øl fordi vi efterhånden har lært at brygge øl, der er klar til årstiden. :-) Den bør være god til efterårsstorme.
Bryg nr. 100 får lov at starte en ny side.