<_PERMID_>0
<_MOD_>2023-02-26
Selections
7372
1
0
1
1
<_XName>Selections
16
<_PERMID_>1198
<_MOD_>2023-02-26
130 Saison til BB#11
MortenBryg
2023-01-15
1990-06-01
1
1352.5609082
1
1082.0487266
1
0
0
3720
2100
-1
0
0
<_PERMID_>0
<_MOD_>2023-01-31
Brewster Beacon 70 Mortenbryg forsøg
3
0
2197.9114758
352.7396800
1
0.1200000
33.8140227
0.0000000
1
1
1546.9915387
60.0000000
10.0000000
0
1
67.6280454
0.0000000
4.0000000
0.0000000
1420.1889536
50.7210341
0.0000000
70.0000000
100.0000000
Vores eget gæt på, hvad data skal være. Delvist baseret på importeret Brewster Beacon 30 fil.
0.0000000
0
0
<_PERMID_>0
<_MOD_>2023-01-31
Saison
Belgisk ale
DØLD 2022
4
10
-1
0
1.0500000
1.0700000
1.0080000
1.0150000
20.0000000
50.0000000
2.2000000
3.5000000
3.5533000
12.6904000
5.0000000
7.0000000
Saison er som oftest en lys frisk belgisk landøl med moderat til kraftig styrke og bitterhed. Øllet er typisk meget nedgæret og har ofte en høj karbonering, der sammen med humlebitterheden gør, at øllet virker meget tørt og forfriskende. Saison er i høj grad præget af gærkarakter fra de specielle saisongærstammer, der giver frugtige og krydrede noter i øllet - uden dog at det virker alt for fenolisk. Der tilsættes ofte andre typer korn end bygmalt, og der kan også tilsættes krydderier for at komplementere gærens karakter.
Aroma: Fraværende til svag maltaroma, som kan have karakter af lyst brød og karamel. Svag til kraftig humlearoma, som kan have karakter af græs, krydderurter og blomster. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler med karakter af ananas, appelsin og peber, mens fx banan, koriander, vanilje og nelliker kan forekomme. Fraværende til svagt niveau af alkohol. DMS og diacetyl må ikke forekomme. Udseende: Halmgul til ravfarvet. Kraftigt skum. Klar til medium tåget. Smag: Fraværende til svag maltsmag, som kan have karakter af lyst brød og karamel. Svag til kraftig humlesmag, som kan have karakter af græs, krydderurter og blomster. Middel til kraftig humlebitterhed. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler med karakter af ananas, appelsin og peber, mens fx banan, koriander, vanilje og nelliker kan forekomme. Krop: Medium krop. Kraftig karbonering.
-
Saison Dupont, Ebeltoft Saison, St Feuillien Saison
<_PERMID_>0
<_MOD_>2018-05-19
Single Infusion, Light Body
479.7259648
72.0000000
212.0000000
72.0000000
5.4000000
170.6000000
0
100.0000000
0
0
1
33.8140227
640.0000000
0
Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
<_PERMID_>0
<_MOD_>2023-02-26
steps
7432
1
1
7149
2
<_XName>steps
16
<_PERMID_>0
<_MOD_>2018-05-19
Mash In
0
1589.3131696
149.0000000
60.0000000
2.0000000
33.8140227
0.1200000
2197.9114758
72.0000000
0.0000000
0.0000000
72.0000000
0.0000000
479.7259648
157.2900517
0.0000000
<_PERMID_>0
<_MOD_>2018-05-19
Mash Out
2
0.0000000
170.6000000
20.0000000
2.0000000
0.0000000
0.1200000
2197.9114758
72.0000000
0.0000000
149.0000000
72.0000000
1623.1271923
479.7259648
170.6000000
0.0000000
<_TExpanded>1
0
0
0
0
0
0
2197.9114758
352.7396800
0.1200000
<_PERMID_>0
<_MOD_>2021-05-31
Malt
0
0
1
0.0000000
0
0.0000000
16.0000000
3.0000000
75.0000000
0.0000000
0.0000000
0
0
1.5000000
4.0000000
120.0000000
11.7000000
0.0000000
0
0
100.0000000
60.0000000
1.5000000
<_PERMID_>0
<_MOD_>2021-05-31
Table Sugar
70.0000000
0
Table Sugar
109.9000000
Table sugar has no water and is slightly more effective than corn sugar
<_PERMID_>0
<_MOD_>2023-01-31
Ale, Two Stage
67.0000000
67.0000000
67.0000000
67.0000000
65.0000000
65.0000000
65.0000000
65.0000000
65.0000000
65.0000000
1
4.0000000
10.0000000
7.0000000
30.0000000
30.0000000
1
<_PERMID_>0
<_MOD_>2023-02-26
Ingredients
7405
1
1
7182
9
<_XName>Ingredients
16
<_PERMID_>0
<_MOD_>2018-06-16
Lactic Acid
5
Mash pH
1623.1271923
5
20.0000000
640.0000000
0.0000000
0.2500000
1
0
60.0000000
Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate.
88.0000000
1
0
1
<_PERMID_>0
<_MOD_>2019-12-04
Rice Hulls
US
3
0
1
0.0000000
1
0.0000000
10.5821904
0.0000000
0.0000000
0.0000000
2.2058824
0
2
1.5000000
4.0000000
120.0000000
11.7000000
0.0000000
0
0
15.0000000
Hulls are introduced to improve the speed of lautering when making high gravity or high adjunct beers.
Hulls are neutral in flavor, body and color, and are inert
Good for wheat beers, Wits, and others that have high protein mashes.
It is recommended that 10-15% of the total grain bill weight be made up of rice hulls. This includes the weight of the hulls on rice malts that have their hulls intact. By weight, rice malts with hulls are 37.5% hull and 62.5% seed.
Calculate the total weight of your grain bill and then calculate the total weight of the rice hulls already included to see if the total weight of the included rice hulls is already 10-15% of your grain bill weight. Add more rice hulls if necessary.
60.0000000
0.5386405
<_PERMID_>0
<_MOD_>2019-04-03
Viking Pilsner Malt
Finland, Denmark, Sweden, Poland
Viking Malt
0
0
1
0.0000000
1
0.0000000
292.7739344
2.0304569
81.5000000
0.0000000
61.0294118
0
3
1.5000000
4.5000000
76.0000000
10.5000000
0.0000000
0
1
100.0000000
60.0000000
0.2551455
<_PERMID_>0
<_MOD_>2019-06-18
Viking Vienna Malt
Finland, Poland
Viking Malt
0
0
1
0.0000000
1
0.0000000
105.8219040
4.3147208
79.5000000
0.0000000
22.0588235
0
4
1.5000000
4.0000000
65.0000000
10.5000000
0.0000000
0
1
100.0000000
60.0000000
0.3543688
<_PERMID_>0
<_MOD_>2003-06-26
Wheat Malt, Ger
Germany
0
0
1
0.0000000
1
0.0000000
70.5479360
2.0000000
84.0000000
0.0000000
14.7058824
0
5
1.5000000
4.0000000
95.0000000
12.5000000
0.0000000
0
1
60.0000000
Malted wheat base for use in all wheat styles
60.0000000
0.4677668
Wheat Liquid Extract
<_PERMID_>0
<_MOD_>2023-01-31
Spalter Select
Germany
1
0
4.5000000
3.5000000
36.3057321
0.0000000
2.0106158
28.0000000
60.0000000
0.0000000
Bred from Hallertauer Mittelfrueh and Spalt in Germany. Solid replacement for Sazzer-type hops.
Used for: Lager, Pilsner
Aroma: Spicy, floral, and woody.
Substitutes: Spalt Spalter, Saaz, Tettnanger
Storage: Good/Fair
3-6.5% AA / 2.5-5% Beta
194.4406400
3.0000000
0
13.6632797
6
0
1
11.3398093
<_PERMID_>0
<_MOD_>2019-12-04
Hallertauer Mittelfrueh
Germany
1
0
5.7000000
4.6000000
31.8471340
0.0000000
1.7636981
45.0000000
25.0000000
0.0000000
Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma
Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal
Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship
194.4406400
3.0000000
0
10.5539190
7
0
1
15.3087425
<_PERMID_>0
<_MOD_>2019-12-04
Hallertauer Mittelfrueh
Germany
1
0
5.7000000
4.6000000
31.8471340
0.0000000
1.7636981
45.0000000
5.0000000
0.0000000
Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma
Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal
Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship
194.4406400
3.0000000
0
3.0264811
8
0
1
15.3087425
<_PERMID_>0
<_MOD_>2011-03-06
Belgian Saison I Ale
White Labs
WLP565
0
0
1
1.2000000
1.0000000
0.0000000
8.0000000
6.0000000
9
1
2023-01-15
2022-12-25
100.0000000
65.0000000
75.0000000
68.0000000
75.0000000
0
0
0
5
2003-06-14
Saison Ale, Belgian Ale, Dubbel, Trippel
Saison yeast from Wallonia. Earthy, spicy and peppery notes. Slightly sweet.
10.0000000
<_TExpanded>1
0
0
0
0
0
<_PERMID_>0
<_MOD_>1970-01-01
AgeData
9361
0
1
9357
0
<_XName>AgeData
16
<_TExpanded>1
0
0
0
0
0
2
0
0
1.0640000
1
1.0100000
1
1.0180000
0
1.0110000
0
640.0000000
0
1.0500000
0
1.0500000
0
White Labs vådgær WLP565 Belgian Saison Ale Yeast
En klassisk saisonstamme hentet fra Vallonien i Belgien. Denne stamme er en klassisk saison der producerer smag og aromaer, der er kendt som pebret og krydret.
Attenuation: 65.00-75.00
Flocculation: Medium
Alcohol Tolerance: Medium (5 - 10%)
Optimum Fermentation Temperature: 20 - 24 grader
WLP565 Belgian Saison I Ale Yeast is POF+, this strain will contribute phenolic characteristics to finished products.
Ca. 1 måned i Rasmus 30L træfad. Resten bruges til sammenligning.
Den flade øl flyttes derefter til cornelius og tilsættes sukker til høj karbonerig og en Imperial W15 brett.
Det bliver i hvert fald en kompleks øl. Jeg håber også, det bliver en god øl. :-)
Alkohol er til den høje side for at klare sig bedre i fadet.
Spagre 13,5L
Ca 19L + 1½L gærstarter i hver af to kegmenter uden trykkit indenfor ved ca. 21 grader.
26/1 SG 1012
27/1 31L omstikkes til anden tank, så det kan komme i fad 29/1.
29/1 :
30L på 30L træfad hos Gedelille. Fadet har været brugt en gang til whisky.
8 x 0,5L flasker hver tilsat 3g sukker direkte i flasken.
26/2:
Fadet havde ikke givet voldsom smag.
2 x 9L fad fik Brett
10l i flasker med 2½-3g sukker i bunden Ingen Brett.
30.0000000
2.3000000
0.0000000
1
5.2000000
88.0000000
0
6.0000000
0
1.0100000
0
1.0400000
1.0360000
30
155.0000000
0
1.0000000
101.4420681
0
0.0000000
0
640.0000000
640.0000000
72.0000000
20.0000000
10.0000000
1.0500000
0
1
0
0
0
0.0000000
0.0000000
0.0000000
0.0000000
0.0000000
0.0000000
120
0
0
0
0
3.4000000
0.0000000
30.0000000
<_TExpanded>1
0
0
0
0
0