<_PERMID_>0 <_MOD_>2023-02-26 Selections 7372 1 0 1 1 <_XName>Selections 16 <_PERMID_>1198 <_MOD_>2023-02-26 130 Saison til BB#11 MortenBryg 2023-01-15 1990-06-01 1 1352.5609082 1 1082.0487266 1 0 0 3720 2100 -1 0 0 <_PERMID_>0 <_MOD_>2023-01-31 Brewster Beacon 70 Mortenbryg forsøg 3 0 2197.9114758 352.7396800 1 0.1200000 33.8140227 0.0000000 1 1 1546.9915387 60.0000000 10.0000000 0 1 67.6280454 0.0000000 4.0000000 0.0000000 1420.1889536 50.7210341 0.0000000 70.0000000 100.0000000 Vores eget gæt på, hvad data skal være. Delvist baseret på importeret Brewster Beacon 30 fil. 0.0000000 0 0 <_PERMID_>0 <_MOD_>2023-01-31 Saison Belgisk ale DØLD 2022 4 10 -1 0 1.0500000 1.0700000 1.0080000 1.0150000 20.0000000 50.0000000 2.2000000 3.5000000 3.5533000 12.6904000 5.0000000 7.0000000 Saison er som oftest en lys frisk belgisk landøl med moderat til kraftig styrke og bitterhed. Øllet er typisk meget nedgæret og har ofte en høj karbonering, der sammen med humlebitterheden gør, at øllet virker meget tørt og forfriskende. Saison er i høj grad præget af gærkarakter fra de specielle saisongærstammer, der giver frugtige og krydrede noter i øllet - uden dog at det virker alt for fenolisk. Der tilsættes ofte andre typer korn end bygmalt, og der kan også tilsættes krydderier for at komplementere gærens karakter. Aroma: Fraværende til svag maltaroma, som kan have karakter af lyst brød og karamel. Svag til kraftig humlearoma, som kan have karakter af græs, krydderurter og blomster. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler med karakter af ananas, appelsin og peber, mens fx banan, koriander, vanilje og nelliker kan forekomme. Fraværende til svagt niveau af alkohol. DMS og diacetyl må ikke forekomme. Udseende: Halmgul til ravfarvet. Kraftigt skum. Klar til medium tåget. Smag: Fraværende til svag maltsmag, som kan have karakter af lyst brød og karamel. Svag til kraftig humlesmag, som kan have karakter af græs, krydderurter og blomster. Middel til kraftig humlebitterhed. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler med karakter af ananas, appelsin og peber, mens fx banan, koriander, vanilje og nelliker kan forekomme. Krop: Medium krop. Kraftig karbonering. - Saison Dupont, Ebeltoft Saison, St Feuillien Saison <_PERMID_>0 <_MOD_>2018-05-19 Single Infusion, Light Body 479.7259648 72.0000000 212.0000000 72.0000000 5.4000000 170.6000000 0 100.0000000 0 0 1 33.8140227 640.0000000 0 Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time). <_PERMID_>0 <_MOD_>2023-02-26 steps 7432 1 1 7149 2 <_XName>steps 16 <_PERMID_>0 <_MOD_>2018-05-19 Mash In 0 1589.3131696 149.0000000 60.0000000 2.0000000 33.8140227 0.1200000 2197.9114758 72.0000000 0.0000000 0.0000000 72.0000000 0.0000000 479.7259648 157.2900517 0.0000000 <_PERMID_>0 <_MOD_>2018-05-19 Mash Out 2 0.0000000 170.6000000 20.0000000 2.0000000 0.0000000 0.1200000 2197.9114758 72.0000000 0.0000000 149.0000000 72.0000000 1623.1271923 479.7259648 170.6000000 0.0000000 <_TExpanded>1 0 0 0 0 0 0 2197.9114758 352.7396800 0.1200000 <_PERMID_>0 <_MOD_>2021-05-31 Malt 0 0 1 0.0000000 0 0.0000000 16.0000000 3.0000000 75.0000000 0.0000000 0.0000000 0 0 1.5000000 4.0000000 120.0000000 11.7000000 0.0000000 0 0 100.0000000 60.0000000 1.5000000 <_PERMID_>0 <_MOD_>2021-05-31 Table Sugar 70.0000000 0 Table Sugar 109.9000000 Table sugar has no water and is slightly more effective than corn sugar <_PERMID_>0 <_MOD_>2023-01-31 Ale, Two Stage 67.0000000 67.0000000 67.0000000 67.0000000 65.0000000 65.0000000 65.0000000 65.0000000 65.0000000 65.0000000 1 4.0000000 10.0000000 7.0000000 30.0000000 30.0000000 1 <_PERMID_>0 <_MOD_>2023-02-26 Ingredients 7405 1 1 7182 9 <_XName>Ingredients 16 <_PERMID_>0 <_MOD_>2018-06-16 Lactic Acid 5 Mash pH 1623.1271923 5 20.0000000 640.0000000 0.0000000 0.2500000 1 0 60.0000000 Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. 88.0000000 1 0 1 <_PERMID_>0 <_MOD_>2019-12-04 Rice Hulls US 3 0 1 0.0000000 1 0.0000000 10.5821904 0.0000000 0.0000000 0.0000000 2.2058824 0 2 1.5000000 4.0000000 120.0000000 11.7000000 0.0000000 0 0 15.0000000 Hulls are introduced to improve the speed of lautering when making high gravity or high adjunct beers. Hulls are neutral in flavor, body and color, and are inert Good for wheat beers, Wits, and others that have high protein mashes. It is recommended that 10-15% of the total grain bill weight be made up of rice hulls. This includes the weight of the hulls on rice malts that have their hulls intact. By weight, rice malts with hulls are 37.5% hull and 62.5% seed. Calculate the total weight of your grain bill and then calculate the total weight of the rice hulls already included to see if the total weight of the included rice hulls is already 10-15% of your grain bill weight. Add more rice hulls if necessary. 60.0000000 0.5386405 <_PERMID_>0 <_MOD_>2019-04-03 Viking Pilsner Malt Finland, Denmark, Sweden, Poland Viking Malt 0 0 1 0.0000000 1 0.0000000 292.7739344 2.0304569 81.5000000 0.0000000 61.0294118 0 3 1.5000000 4.5000000 76.0000000 10.5000000 0.0000000 0 1 100.0000000 60.0000000 0.2551455 <_PERMID_>0 <_MOD_>2019-06-18 Viking Vienna Malt Finland, Poland Viking Malt 0 0 1 0.0000000 1 0.0000000 105.8219040 4.3147208 79.5000000 0.0000000 22.0588235 0 4 1.5000000 4.0000000 65.0000000 10.5000000 0.0000000 0 1 100.0000000 60.0000000 0.3543688 <_PERMID_>0 <_MOD_>2003-06-26 Wheat Malt, Ger Germany 0 0 1 0.0000000 1 0.0000000 70.5479360 2.0000000 84.0000000 0.0000000 14.7058824 0 5 1.5000000 4.0000000 95.0000000 12.5000000 0.0000000 0 1 60.0000000 Malted wheat base for use in all wheat styles 60.0000000 0.4677668 Wheat Liquid Extract <_PERMID_>0 <_MOD_>2023-01-31 Spalter Select Germany 1 0 4.5000000 3.5000000 36.3057321 0.0000000 2.0106158 28.0000000 60.0000000 0.0000000 Bred from Hallertauer Mittelfrueh and Spalt in Germany. Solid replacement for Sazzer-type hops. Used for: Lager, Pilsner Aroma: Spicy, floral, and woody. Substitutes: Spalt Spalter, Saaz, Tettnanger Storage: Good/Fair 3-6.5% AA / 2.5-5% Beta 194.4406400 3.0000000 0 13.6632797 6 0 1 11.3398093 <_PERMID_>0 <_MOD_>2019-12-04 Hallertauer Mittelfrueh Germany 1 0 5.7000000 4.6000000 31.8471340 0.0000000 1.7636981 45.0000000 25.0000000 0.0000000 Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship 194.4406400 3.0000000 0 10.5539190 7 0 1 15.3087425 <_PERMID_>0 <_MOD_>2019-12-04 Hallertauer Mittelfrueh Germany 1 0 5.7000000 4.6000000 31.8471340 0.0000000 1.7636981 45.0000000 5.0000000 0.0000000 Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship 194.4406400 3.0000000 0 3.0264811 8 0 1 15.3087425 <_PERMID_>0 <_MOD_>2011-03-06 Belgian Saison I Ale White Labs WLP565 0 0 1 1.2000000 1.0000000 0.0000000 8.0000000 6.0000000 9 1 2023-01-15 2022-12-25 100.0000000 65.0000000 75.0000000 68.0000000 75.0000000 0 0 0 5 2003-06-14 Saison Ale, Belgian Ale, Dubbel, Trippel Saison yeast from Wallonia. Earthy, spicy and peppery notes. Slightly sweet. 10.0000000 <_TExpanded>1 0 0 0 0 0 <_PERMID_>0 <_MOD_>1970-01-01 AgeData 9361 0 1 9357 0 <_XName>AgeData 16 <_TExpanded>1 0 0 0 0 0 2 0 0 1.0640000 1 1.0100000 1 1.0180000 0 1.0110000 0 640.0000000 0 1.0500000 0 1.0500000 0 White Labs vådgær WLP565 Belgian Saison Ale Yeast En klassisk saisonstamme hentet fra Vallonien i Belgien. Denne stamme er en klassisk saison der producerer smag og aromaer, der er kendt som pebret og krydret.  Attenuation: 65.00-75.00 Flocculation: Medium Alcohol Tolerance: Medium (5 - 10%) Optimum Fermentation Temperature: 20 - 24 grader WLP565 Belgian Saison I Ale Yeast is POF+, this strain will contribute phenolic characteristics to finished products.  Ca. 1 måned i Rasmus 30L træfad. Resten bruges til sammenligning. Den flade øl flyttes derefter til cornelius og tilsættes sukker til høj karbonerig og en Imperial W15 brett. Det bliver i hvert fald en kompleks øl. Jeg håber også, det bliver en god øl. :-) Alkohol er til den høje side for at klare sig bedre i fadet. Spagre 13,5L Ca 19L + 1½L gærstarter i hver af to kegmenter uden trykkit indenfor ved ca. 21 grader. 26/1 SG 1012 27/1 31L omstikkes til anden tank, så det kan komme i fad 29/1. 29/1 : 30L på 30L træfad hos Gedelille. Fadet har været brugt en gang til whisky. 8 x 0,5L flasker hver tilsat 3g sukker direkte i flasken. 26/2: Fadet havde ikke givet voldsom smag. 2 x 9L fad fik Brett 10l i flasker med 2½-3g sukker i bunden Ingen Brett. 30.0000000 2.3000000 0.0000000 1 5.2000000 88.0000000 0 6.0000000 0 1.0100000 0 1.0400000 1.0360000 30 155.0000000 0 1.0000000 101.4420681 0 0.0000000 0 640.0000000 640.0000000 72.0000000 20.0000000 10.0000000 1.0500000 0 1 0 0 0 0.0000000 0.0000000 0.0000000 0.0000000 0.0000000 0.0000000 120 0 0 0 0 3.4000000 0.0000000 30.0000000 <_TExpanded>1 0 0 0 0 0